Szórakozás koronavírus

Mini arcpajzzsal védik az újszülötteket a bangkoki kórházakban

„Annyira cuki" - írta az egyik kórház a Facebook-oldalán.

A koronavírus-járvány miatt különleges védelmi intézkedéseket vezettek be több thaiföldi kórház szülészeti osztályán: az újszülötteket piciny arcapajzsokkal védik a Covid-19 ellen. A pajzsokkal azt akadályozzák meg, hogy köhögés, vagy tüsszentés útján jusson be a szervezetükbe a vírus.

A bangkoki Param 9 kórház a Facebook-oldalán elmondta, azért kezdték el használni a pajzsokat, mert számukra a biztonság a legfontosabb. A BBC Thailand cikke szerint ezzel is próbálják megnyugtatni a kismamákat a járvány idején.

Pici arcpajzzsal védik az újszülötteket a bangkoki Param 9 kórház szülészeti osztályán. Fotó: AFP / Lillian SUWANRUMPHA /

A pajzsokat nem tartják a babákon folyamatosan, mert az nem lenne higiénikus az újszülöttek számára, és főleg akkor használják, amikor a szülők hazaviszik a kórházból a gyermeküket – írta a BBC.

Pici arcpajzzsot raknak ápolók egy újszülöttre a bangkoki Param 9 kórház szülészeti osztályán. Fotó: AFP / Lillian SUWANRUMPHA /

A módszert több kórház is alkalmazza Thaiföldön. A Samut Prakarn tartományban található Paolo kórház a Facebook-oldalán közölte, hogy arcpajzsokkal védik az újszülötteket, hozzátéve, hogy „annyira cuki” – írta az Independent című brit lap.

A kiemelt képen egy újszülött a bangkoki Param 9 kórház szülészeti osztályán. Fotó: AFP / Lillian SUWANRUMPHA /

Ajánlott videó

Olvasói sztorik