Szórakozás koronavírus

Hien a New York-i helyzetről: Ha itt lázas vagy, már nem fogadnak a kórházban

Kiakadt azokra, akik nem veszik komolyan a járványt Magyarországon. Teljes joggal, tegyük hozzá.

Hien New Yorkból jelentkezett be, miután az énekesnő ott él jó ideje. A közel kilencmilliós városban borzalmas állapotok uralkodnak a koronavírus-járvány miatt.

Minden nap egyre több halálos áldozata van a koronavírusnak New Yorkban
Még nem tetőzött a járvány az USA keleti partján.

Mint ahogy Hien elmondta, elfogyott otthon a kaja, a kiszállításra pedig nem számíthatnak, annyira túl vannak terhelve az online webshopok. Egy hónap után merészkedett ki a boltba, amúgy jól viseli a karantént, zenéket ír főleg. Konkrétan megszokta a mentő hangját:

Nincs elég lélegeztetőgép itt úgy, hogy Amerika az egyik legfejlettebb ország. Nem tudják, hogyan szállítsák el a holttesteket, mert annyi halott van. Ha lázas vagy, rosszul vagy, nem is fogadnak már a kórházakban, csak akkor, ha már légzési problémáid vannak. Annyiszor hallom a mentőkocsi hangját egy nap, hogy van, amikor észre sem veszem. Konkrétan már egy háttérzajjá vált az elmúlt napokban

– meséli, hozzátéve: „Különböző ismerőseimtől hallom otthonról, hogy még mindig vannak csomóan, akik összejárnak, és ugyanúgy társasági életet élnek. Én értem, hogy Magyarországon még nem olyan durva a helyzet, de nagyon dühítő ezeket hallani. És főként azért, mert az én szeretteimnek az életét veszélyeztetik ezzel.”

Majd úgy folytatta:

A nagyszüleinket háborúba hívták, nekünk az a feladatunk, hogy maradjunk otthon, és egész nap a kanapén netflixezzünk. Ha belegondolunk, azért ez annyira nem nehéz. Imádkozom, hogy Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, mint ami itt van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HIEN (@hien999) által megosztott bejegyzés, Ápr 8., 2020, időpont: 3:11 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram.com/hien999

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik