Szórakozás koronavírus

Harminc éve először látszanak ki a szmogból a Himalája csúcsai

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások miatt, mindenütt jelentősen csökken a légszennyezés.

Kötelező országos házi karantént rendelt el 1,3 milliárd polgárának, legalább három hétre Narendra Modi, indiai kormányfő március 24-től, a koronavírus-járvány miatt. Miután az élet szinte teljesen leállt a Föld második legnépesebb országában, olyan csodák váltak újra láthatóvá, melyeket már évtizedek óta, sűrű szmogfelhő takart el – írja az SBS Hindi hírportál.

India észak-nyugati Pandzsáb tartományából egyre többen töltenek fel olyan fotókat a közösségi portálokra, melyeken a több száz kilométerre fekvő Dhauladhar hegyvidék hóval borított csúcsai látható. A fotók mellé többen azt írják, nem is hitték volna, hogy ilyen messziről lehet látni a hegyeket.

Mivel nem csak a szokásos, sűrű forgalom tűnt el az utakról, de a szennyező gyárak túlnyomó többsége is leállt, néhány nap alatt, több mint 33 százalékot javult Indiában a levegő minősége. Balbir Singh Seechewal, aki három évtizede küzd a környezetszennyezés ellen Indiában, azt mondja még soha sem látott ehhez foghatót. Reméli, hogy a jelenlegi állapotok sokak szemét felnyitják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik