Szórakozás koronavírus

Koronavírus: mikróban akarta fertőtleníteni pénzét egy kínai nő, 130 ezer forintnyi összeget égetett el

Nem a legjobb megoldást választotta.

A kínai bankok február óta fertőtlenítik a hozzájuk kerülő bankjegyeket, ultraibolya fényt és hőkezelést használva a koronavírus megölésére, hogy az emberek ne kaphassák el a pénztől a betegséget. Ezen a felbuzdulva egy idős kínai nő otthoni módszerrel próbálta biztonságossá tenni a pénzét, de egy olyan módszert választott, amivel több mint 130 ezer forintnak megfelelő összeget sikerült majdnem elégetnie.

A Jiangsu tartományban élő nő ugyanis a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a mikrohullámú sütőjébe rakta be a bankjegyeit, remélve az elpusztítja az esetleg azon lévő vírusokat.

A Jiangyin városában élő nő több mint háromezer jüant rakott be a mikróba, hogy sterilizálja azokat. A főleg százjüanos bankjegyeket tartalmazó pénz alig egy perce volt a sütőben, amikor a Li Li nevű nő égett szagra lett figyelmes, ahogy a papírpénz elkezdett égni a sütőben.

A nő gyorsan leállította a mikrót, és kiszedte a pénz, de akkor már azok szinte felismerhetetlenségig megégtek, és használhatatlanná váltak. Li ekkor egy helyi bank segítségét kérte, remélve, hogy a pénzintézet beveszi a megégett bankókat.

Egy banki dolgozó számolja és ellenőrzi a mikrohullámú sütőben fertőtlenített, és emiatt megégett bankjegyeket. Fotó: Guangzhou Daily

A dolgozóknak ugyan kissé hosszú időbe telt, míg egyenként leellenőrizték, hogy a sérült bankjegyek valódiak, és nagyon óvatosan kellett bánniuk a bankjegyekkel, mert félő volt, hogy a sérült papírpénzek darabokra esnek, de végül bevették, becserélték azokat. Li végül visszakapta a 3125 jüant, teljesen új bankjegyekben.

A kiemelt képen  egy banki dolgozó ellenőrzi a mikrohullámú sütőben fertőtlenített, és emiatt megégett bankjegyeket. Fotó: Guangzhou Daily

Ajánlott videó

Olvasói sztorik