Élet-Stílus

Felgyújtotta a házat a kutya, aki megtanulta bekapcsolni a mikrót

Szokatlan esethez riasztották a tűzoltókat az angliai Stanford-le-Hope-ban. Minden jel szerint egy kutya okozta a bajt, aki valahogy megtanulta bekapcsolni a mikrohullámú sütőt - írja a BBC.

A gyerekek és az állatok könnyebben bekapcsolják a háztartási eszközöket, mint gondolnánk, nem érdemes felesleges kockázatot vállalni – figyelmeztet Geoff Wheal, a corringhami tűzoltóállomás vezetője egy furcsa esettel kapcsolatban.

Egy Stanford-le-Hope-ban élő férfinek egy telefonos applikáció jelezte, hogy valami nincs rendben az otthonában. A férfi, aki rendszeresen otthon hagyta a huskyját, amikor dolgozott, egy kamerát szerelt fel a házban, ami az applikáción keresztül riasztotta, ha valami szokatlant észlelt. A konyhából sűrű füst gomolygott elő, ami elárasztotta az egész házat. A férfi azonnal értesítette a tűzoltókat.

A tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, melyek a mikrohullámú sütőből terjedtek szét. Minden jel arra utal, hogy a kutya valahogy bekapcsolta a mikrót, amiben a gazdi benne hagyott egy zacskó zsömlét. Wheal kiemelte, hogy ez az eset is azt bizonyítja, hogy mikrót nem szabad ételek tárolására használni, és semmiképpen sem szabad csomagolt ételeket tenni bele.

A kutyának az eset során nem esett bántódása – tette hozzá a tűzoltó.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik