Szórakozás

„Három éve nem találok normális társat”

Hol ismerkedhet ma egy idősebb férfi? És hogyan? A párkereséssel sokaknak gondjuk van ma is, és ha neked is van kérdésed, ha csúnyán átvertek az internetes ismerkedéssel, ha nagyon belezúgtál valakibe az internetes ismerkedésen keresztül de nem jött össze, vagy ha pont az internet segítségével ismertétek meg egymást és azóta is boldogok vagytok, várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

Olvastam az interneten a kedves szavakat és a leírást. Én nem vagyok mozgássérült, de már több mint három éve nem találtam normális társat, akivel együtt jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Kérem segítségét: hogyan tovább? Üdvözlettel várom a válaszát, egy idős férfi vagyok.

Az olvasói levél Mihálytól érkezett hozzánk. A párválasztás különösen nehéz az idősebb korosztályban, de nem lehetetlen.

Hol és hogyan érdemes ismerkedni?

Ismerkedni tulajdonképpen bárhol lehet, a buszon, villamoson, munkahelyen, könyvesboltban, viszont tény, hogy ma már sokan inkább az internetet választják ehhez, és sok ideig tart, mire a keresés pozitív eredménnyel zárul. Idősebb korban is fontos, hogy legyen az embernek hobbija, valami, amit előszeretettel végez, akár a kertészkedés, akár az utazás, bármi, hiszen ennek köszönhetően garantált a lelki jóllétünk. Bárki, aki azt gondolja, hogy neki nincs hobbija, érdemes magába néznie és végiggondolnia, hogy gyerekkorában, amikor az iskolában a haverokkal összejártak, mit szerettek együtt csinálni? Focizni? Beszélgetni? Társasozni? Bulizni? Ezek máris jó kiindulási pontok, segíthetik a felnőttkori életet, mégpedig úgy, hogy visszanyúlunk a gyökerekhez. Valami olyan hobbit kell felnőttkorban is csinálni, amit gyerekként is felhőtlenül élveztünk. A testmozgás minden korosztályban jó, ha olvasónk ezt szereti, akkor válasszon olyan sportot, ahol nőkkel is találkozik.

A személyes tapasztalataim szerint azoknál, akik hozzám jönnek párkapcsolati tanácsadásért rendszeresen gond az, hogy kevés ellenkező nemű embert ismernek és nem igazán járnak olyan helyekre, ahol sokkal többel, újabb emberekkel találkozhatnak. Elsősorban olyan hobbitevékenységet érdemes választani, amit szeretünk csinálni, és ha ez megvan, keresni kell olyan variációt, ahol több nővel találkozhat olvasónk. Ha szeret mozogni, ha gyerekként táncolt, akkor most menjen el egy salsa klubba például. Ha a zene érdekelte, akkor járjon többet koncertekre és a szünetben igyekezzen beszélgetni minél több nővel. Ha bulizni szeret, akkor miért is ne rendezhetne házibulikat a korosztályának is, ahova mindenki meghívhat még legalább két embert rajta kívül? A baráti társaságokon keresztül jól lehet ismerkedni, és az is jó, ha becsatlakozik valakikhez és elmegy velük például síelni, akkor is, ha sosem síelt korábban.

Ahhoz, hogy a párkeresés nagyobb sikerrel járjon, a személyes ismerkedés javasolt, és érdemes lenne kihívásszerűen tekinteni a randizásokra: legalább heti egy randit le kellene szervezni, és minél több tapasztalatot kellene szerezni. 

Ha olvasónk mégis az internetet választja az ismerkedés helyszínéül, akkor mindenképpen a lehető leghamarabb találkozzanak személyesen, és az internetet csak és kizárólag erre használja, ne ezen keresztül történjen az első randi, se telefonon, se cseten. A virtuális térben nincs az embernek szaga, mosolya, gesztusai, csillogó szemei, és ezek bizony igen fontosak az ismerkedés során. Látható tehát, hogy a nyitottság a legfontosabb, amivel rendelkeznünk kell, és bizony muszáj változtatni, hiszen ha semmin nem változtatunk a jelenlegi életünkhöz képest vagy vágyunk rá, akkor nem is fog megváltozni semmi az életünkben.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik