Szórakozás

40 lett Nick Carter, a Backstreet Boys legfiatalabb tagja

40 lett Nick Carter, a Backstreet Boys legfiatalabb tagja

Nehéz meccs lenne, ha azt szeretnénk eldönteni, melyik meglepőbb: a címben írt állítás vagy az, hogy egyáltalán létezik még Backstreet Boys. Bár az ezredforduló környékén hozzánk csak a felszín jutott el abból, milyen is a banda, jó, ha tudjuk, hogy Carter (a többi világhírű zenészhez hasonlóan) nehéz utat járt be, hogy mindenki ismerje a nevét. Születésnapos miniportré az énekesről, aki a te szobád falán is ott volt.

Azt, hogy mind öregszünk, már 2018-ban is erősen érezhettük, amikor 25 éves lett a Backstreet Boys, most viszont azt az információt is fel kell dolgoznunk, hogy Nick Carter, az együttes legfiatalabb tagja is negyvenéves lett.

NICK CARTER. NEGYVEN.

Igen, az a nagyon tipikusan amerikai, tinilányok falára illő, kék szemű, szőke, függönyhajú srác, aki miatt minden koncertet önkívületi állapotban sikoltoztak végig a rajongók, most már egy kétgyerekes apa, vagyis közel sem így néz ki:

1996 – Fotó: Larry Busacca/WireImage

 

Hanem inkább így:

Fotó: Instagram/Nick Carter

A születésnap alkalmából soha nem látott, illetve ikonikus képeket gyűjtöttünk össze, melléjük pedig érdekességeket írtunk Carterről.

 

Kezdjük az elejéről. Nick Carter Nickolas Gene Carter néven született 1980. január 28-án a New York állambeli Jamestownban, ahol szüleinek volt egy Yankee Rebel nevű kocsmája. Évekkel később költözött a család Floridába, majd született Carternek még négy édestestvére, Bobbie Jean, Leslie – aki 2012-ben meghalt -, illetve az ikrek, Aaron és Angel. Igen, Nick Carter szintén híres öccsének, Aaron Carternek van egy ikertestvére.

Nic Carter ötévesen – Fotó: Instagram/Nick Carter

 

És most, hogy letudtuk a családtagokat, nézzük azt, hogy hogyan lett Nick Carter az a Nick Carter, akit ma ismerünk. Vagy szeretnénk ismerni. Gyerekkorában színésznek készült, de egyetlen értékelhető szerepe ebből az időből az, hogy az Ollókezű Edward egyik jelentében elszalad a háttérben és ráhasal egy vizes nejlonra.

Fotó: Instagram/Nick Carter

 

Illetve az alábbi, olvasást és könyvtárakat népszerűsítő, egészen ijesztően sok rossz zenei betéttel dúsított videóban is szerepel. Viszonylag könnyű kiszúrni, mert ugyanolyan szőke frizurája van, mint amilyet évekkel később, a Backstreet Boys tagjaként is viselt.

 

Két évvel később, 1993-ban, mindössze 13 évesen Carter már be is lépett a Backstreet Boysba, azaz mivel 27 éve énekel, azt jelenti, hogy élete majdnem háromnegyedét élte le a világ egyik leghíresebb boybandjének tagjaként – ahol mindenki idősebb volt nála, az együttes legidősebb tagja, Kevin Richardson például már 22 volt. Három évvel később, 1996-ban adták ki első lemezüket.

1993 áprilisa – Fotó: Instagram/Backstreet Boys

 

Öt évvel ezelőtt szerepelt a Dancing with the Stars 21. évadában – a show leginkább az itthoni Szombat esti lázra hasonlít.

 

Azt, hogy bilifrizuráját Kurt Cobain inspirálta, nem mi találtuk ki, ez az információ saját weboldalán szerepel. Carter azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy nagyon próbálkozott a rock and rollos kinézettel, de az sajnos nem jött össze.

Fotó: Larry Busacca/WireImage

 

Aki nem ásta bele magát mélyen a BSB és Carter karrierjébe, annak az is újdonság lehet, hogy az énekes nemcsak énekelni, de rajzolni is szokott. Annyira, hogy 2000-ben az azóta elhunyt Stan Lee-vel együtt összehozták a Backstreet Projectet, egy olyan képregényt, aminek szereplőit a BSB tagjai inspirálták, és úgy hívták őket, hogy Cyber Crusaders.

Fotó: Instagram/BackstreetBoysCollection

 

Az együttes indulásakor a srácokat még az új New Kids on the Blocknak hívták, de most már nyilván tudjuk, hogy a BSB a NKOTB-nál sokkal, de sokkal sikeresebb és hosszabb életű lett.

1993 – Fotó: Instagram/Backstreet Boys

 

És ha már szóba jött a NKOTB, nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy 2011-ben a két fiúbanda egyesült és közös turnéra indult, 2014-ben pedig Nick Carter és a NKOTB-ból ismert Jordan Knight (az együttesek többi tagjai nélkül) összeálltak egy közös album erejéig.

Fotó: Kevork Djansezian/AMA2010/Getty Images for DCP

 

Igen, ez pár éve történt, vagyis Nick Carter még mindig énekel, az elmúlt években három szólóalbuma is megjelent, sőt a BSB sem oszlott fel. Annyira nem, hogy pár éve még saját showjuk is volt Las Vegasban.

1994 – Fotó: Instagram/Backstreet Boys

 

2011-ben Dr. Phil műsorában beszélt drog- és alkoholfüggőségéről, ebből aztán született egy könyv is, rögtön utána pedig abba is belement, hogy barátnőjével – akit azóta már feleségül vett – saját valóságshowba kezdjenek a VH1-en. Az I heart Nick Carter mindössze nyolc részt élt meg.

Nick Carter és felesége, Lauren Kitt – Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

 

De Carter nemcsak a saját magáról szóló reality-ben szerepelt, hanem egy 2004-es horrorfilmben is Kaley Cuoco mellett, illetve feltűnt a 90210 című sorozat egy részében, de mint Nick Carter, szóval az annyira nem volt nagy szerep.

Fotó: Instagram/Nick Carter

 

Az internet szerint azonban a színészkedésen túl még a rendezéshez is ért, pontosabban megpróbálkozott vele. 2010-ben készített egy 15 perces rövidfilmet The Pendant címmel, de ami ennél is szórakoztatóbb, az az, hogy írt egy posztapokaliptikus zombi-westernt is, Dead 7 címmel.

Fotó: Instagram/Nick Carter

 

Kivételes módon szereti a rajongóit: többször találkozott már velük a születésnapján Vegasban, Twitteren igyekszik mindenkinek válaszolni, de ami a legmeglepőbb, hogy mindig igyekszik megjegyezni a neveit azoknak, akikkel találkozik.

Fotó: Instagram/Backstreet Boys

 

Kiemelt kép: Larry Busacca/WireImage

Olvasói sztorik