Szórakozás

Erdélyi Mónika nekiment a magyar oktatásnak

Instagram-sztorijában fakadt ki, hogy mennyire túlterheltek a gyerekek a rengeteg tananyag miatt.

Tényleg nem értem, hogy ettől jobb lesz? Hogy állandóan streszben vagyunk, gombócban van a torkunk az iskola miatt. Pedig lehetne ez sokkal jobb is Lehetne olyan hely is az iskola, ahova örömmel járunk be

– ezt Instagram-sztorijai közt mondta Erdélyi Mónika, aki azután fakadt ki, miután elment az iskolába hatodikos lányáért, aki elmesélte neki, hogy másnap mi várható az iskolában. Erdélyi  a videóban sorolni kezdi, hogy másnap lányának nyelvtanból egy kompetencia-vizsgát kell tennie, mellette pedig több dolgozata is lesz, többek közt énekórán is, amire szerinte semmi szükség, mert úgy érzi, hogy ezen az órán teljesen feleslegesen stresszelik a gyereket, helyette énekelhetnének és jól is érezhetnék magukat:

Iszonyat sok a tananyag, agyon vannak stresszelve, és akkor még énekórán is dolgozat, mert nehogymár legyen egy olyan óra, amikor a gyerekek egy kicsit fellélegezhetnek.

Erdélyi kifejti még, hogy rengeteget tanul otthon lányával, mert muszáj otthon is segíteni a gyerekeknek, majd elmondja, hogy egész nap azzal foglalkozott, hogy összeírta a leggyakoribb jelzőket meg ragokat, hogy segítsen lánya nyelvtantanulásában, és felajánlotta az őt követő szülőknek, hogy aki kéri, annak szívesen elküldi segítségként.

Tényleg sajnálom a gyerekeket, nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket is. Azokat a szülőket, akiknek mondjuk nincs idejük a gyerekkel foglalkozni, mert dolgoznak, adott esetben több helyen is

– zárta gondolatait Erdélyi.

Kiemelt kép: Instagram/Erdélyi Mónika

Ajánlott videó

Olvasói sztorik