Szórakozás

„Nem tudom, hogyan fogadná egy fiatalabb srác közeledését”

Mindig nagy öröm, ha fiatal olvasóinknak segíthetünk abban, hogyan kezdjenek ismerkedni, hogyan éljék a szexuális életüket. Fiatalabb fiú - idősebb nő témában kaptunk olvasói levelet, és ha neked is van történeted, amit megosztanál velünk a témában, esetleg kérdésed van a párkapcsolatoddal kapcsolatban, szívesen segítünk, ha írsz egy levelet az igyjartam@24.hu email címre.

Nincs nagy korkülönbség köztünk, csak három év, ő 20, én 17 vagyok, de nem tudom, hogyan érez irántam. Nem tudom, hogy fogadná egy fiatalabb srác közeledését és tartok tőle, hogy elrontom a mostani baráti kapcsolatunkat, ha kiderül, ő nem viszonozza az érzéseimet. Próbáltam keresgélni a cikkei között, de még nem találtam hasonlót a témában. Lehet, hogy nem ilyen témával kellene segítséget kérnem, de ez az első, hogy szakembert kérdezek és nem tudom, hogy kit kéne kérdeznem.

Az olvasói levelet Istvántól kaptuk, akinek mi adtuk a nevet. Ahogy minden más olvasónknak is, számára is biztosítjuk a névtelenséget.

Mit keres egy fiatal férfi egy idősebb nőben?
Működhet, ha a nő 10-15 évvel idősebb a pasinál? Ha igen, hogyan kell kezelni a barátok és családtagok fenntartásait? Szakértőnk válaszol.

Mit lehet tenni?

A fiatalok életében a legfontosabb kérdés lehet, hogy honnan tudhatják, hogyan érez irántuk a kiszemelt, miből tudhatják meg, továbbléphetnek-e vagy sem. A szerelmi vallomás gondolata ijesztő lehet, marad a találgatás, az elejtett félmondatok, amiknek vagy van jelentősége vagy nincs. A tizenéves kor vége tele van izgalommal, ilyenkor a legégetőbb kérdés a szerelem – és nincs is más fontosabb dolog ebben a korban a világon. A húszéves lány három évvel idősebb, tehát főiskolára vagy egyetemre járhat, esetleg dolgozik valahol. Olvasónk még az utolsó középiskolai éveit éli, és ez a három év ilyenkor rengetegnek tűnhet. Más mindennapokat élnek meg, más dolgok lehetnek fontosak.

A testbeszéd sokat elárulhat arról, hogy a lány érdeklődése milyen jellegű: a romantikus vonzalom meglátszik abban, ahogy a hajával játszik beszélgetés közben, ha a testtartásában nyitott, azaz nem zárja össze a lábait, a karjait nem teszi keresztbe. A ruhák simítása, a mosoly, a tekintet árulkodó lehet, ahogy a közelség is, milyen közel állnak vagy ülnek egymáshoz, amikor beszélgetnek. Egymáshoz érnek? Ha igen, hogyan? Olvasónk próbálkozzon finoman megtudni, van-e esélye, erre tökéletes az is, ha véletlenül hozzáérinti a lányhoz a lábát, amikor egymás mellett ülve beszélgetnek. Célszerű megsimogatni a lány alkarját, kézfejét, finoman, szintén beszélgetés közben, ha elhúzódik, akkor az érdeklődése pusztán baráti, nem pedig romantikus jellegű.

Amennyiben a testbeszéd alapján többet is lehet remélni, a randira hívás legyen a következő lépés.

A randizás, ha kellemesen alakul, akkor a beszélgetés végén máris fel lehetne ajánlani, hogy moziba, kiállításra vagy vacsorázni menjenek el együtt. Erre már a beszélgetésben fel lehet készülni, a filmekről való beszélgetések máris jók, de van egy jól működő kérdéssor, a 36 kérdés a szerelemhez című, ebből bármelyik kérdést nyugodtan tegyük fel egymásnak, sokat megtudhatunk egymásról. Amennyiben lesz még egy találkozó, akkor már annak a végén szó lehet a csókról és szépen haladhat tovább az olvasónk. A kisebb lépések célravezetőek, ne hagyjunk ki semmit, hiszen ez a korszak megalapozza a későbbi önbizalmat az ismerkedéshez. Most kell erőt venni magunkból és elkezdeni randizni, megismerni minden jelét annak, hogy esetleg többet is lehet remélni a másiktól, anélkül, hogy szóban letámadnánk a kérdéssel.

Amikor olvasónk eljut a szexig egy lánnyal, mindenképpen sok-sok előjátékkal indítson. Legyen minél több csókolózás, simogatás, tapasztalják meg egymás testét mindenféle módon, és csak azután történjen meg a behatolás, hogy az előjáték már jól megy. A tizenéves kor végén gyakori a korai magömlés, esetleg akár annyira, hogy a gatyába élvezés is megtörténik, éppen ezért célszerű az előjáték. Az orális szexszel, a kézzel való izgatással hozzászokik a pénisz a másfajta ingerhez, és a szeretkezés hosszabb ideig élvezetes lehet.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik