Szórakozás

A Macskákat még a film sztárja, James Corden se mentegeti

Megnyerően őszinte a reakciója a negatív kritikákra, ellenben Jason Deruloéval, aki beszólt a kritikusoknak, holott a nézői reakciók is erősen negatívak.

Amikor kijött a Macskák első előzetese, a fél internet felváltva szörnyülködött rajta és röhögte ki teli pofával, annyira ijesztően és rettenetesen néztek ki a félig macska, félig ember hibrid szörnyek. A bizarr musicaladaptációról a legpozitívabb amerikai kritikák is azt írják, hogy annyira minden elemében rossz, hogy az már szórakoztató, a legnegatívabbak pedig a legrosszabb dolognak nevezik a kutyák óta, amik a macskákkal történtek. Ahogy várható volt, Amerikában a kasszáknál is hasalt a 100 milliós gigaprodukció. A stúdió a vizuális effektek javításával próbálja menteni a menthetetlent.

Kijavítják a botrányosan rossz Macskák vizuális effektjeit
A film akkora közröhej tárgya, amekkorát nem sokszor láttunk, pedig idén volt egy Gemini Man is a felhozatalban.

Ilyenkor viszont a film sztárjainak járniuk kell a különböző médiafelületeket, hogy népszerűsítsék a produktumot, ami kellemetlen lehet, amikor ilyen teljesen röhejes dolgot kell eladni. Jason Derulo már elő is vette a klasszikus „ez nem a kritikusoknak, hanem a nézőknek készült” nullás érvet a TMZ-nek nyilatkozva, ami elég vicces annak fényében, hogy a közönség körében is bukott a film.

Valahányszor felrúgod egy művészeti ág szabályait, nyilvánvalóan lesznek, akik kiakadnak rajta. Pedig egy kivételes művészeti alkotás, amit a legkiválóbb emberek csináltak. Én csak aggódom, hogy az emberek látni fogják-e a kritikák miatt. De mit tudnak a kritikusok? Csináltak életükben egy filmet is akár?

Amerikában 6,5 millióval nyitott, holott 10 millióra tippelték az előrejelzések, úgy, hogy a film 100 millióba került, marketingköltséget bele se számolva, továbbá az IMDB-n jelenleg 2,6-os az értékelése közel 7000 nézői szavazatnál.

James Corden viszont szokatlan őszinteséggel beszélt a buktáról. Nyilván kimért és diplomatikus volt, de üdítő reakció, pláne Deruloéval szembeállítva. A BBC2 rádió egyik műsorának vendégeként ezt mondta, amikor szóba került a Macskák:

Még nem láttam, de azt hallottam, hogy rettenetes. Majd egyszer talán bepótolom.

Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik