Szórakozás

Pirner Alma szerint nem papucs az a férfi, aki kiveszi a részét az otthoni feladatokból

Neki például ez a normális.

Pirner Alma egy hosszú posztban részletezte azt, hogy az évek során mennyire megváltoztak a női-férfi szerepek, ezért nem kellene megbélyegeznie a férfiakat amiatt, hogy mennyire vesznek részt a család életében.

Sokak számára a sztereotípiák, a társadalmi közvélekedés és a múltból hozott elavult rendszerek alapján egy férfi akkor férfi, ha alfa hímként viselkedik, cselekszik és él, jelentsen ez bármit is. Mindenki más, aki nem esik ebbe a kategóriába, az sokak szerint papucs, és csak arra hivatott, hogy bólogató kutyaként cipelje a bevásárló szatyrokat a nő után. Közben sokan nem veszik észre, hogy mennyire megváltozott a világ

– kezdte a rúdtáncos, aki szerint az az ideális, ha egy kapcsolatban mindkét fél elégedett. Az ő házasságában például ez úgy valósul meg, hogy párjával egyenlő felekként kezelik egymást.

A FÉRFI sokkal több, mint egy hímsoviniszta alfahím, aki mellett egy nő csak másodhegedűs lehet, vagy egy papucs, akin uralkodnak. Nem csak ez a két kategória létezik. Vannak olyan férfiak, akik egyenrangú félként tekintenek a nőre, igazi társként, elfogadva, ha a nő valamiben jobb, teret adva neki, amikor kell, de határozottan kiállva a CSALÁD érdekeiért, ha szükséges. Akik legalább akkora szerepet vállalnak az otthoni teendőkben és a gyerekkel kapcsolatos feladatokban és kötelezettségekben, mint a nő. Aki nem „segít” a feleségének, hanem együttműködik vele napi szinten.

Pirner Alma el akar költözni Magyarországról
Családjával már ki is szemeltek egy másik országot, ami az otthonuk lehet.

Kiemelt kép: Instagram/@almapirner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik