Szórakozás

Az Instagram el fogja rejteni a hashajtó diétás termékeket a kiskorúak elől

Mondjuk a felhasználóknak kell jelenteniük őket.

Instagramon egy ideje igencsak elterjedt a celebek körében, hogy egy bizonyos Flat Tummy (Lapos has) cég termékeit reklámozzák, például hashajtó teát, vagy étvágycsökkentő nyalókát, ami azon túl, hogy igencsak rossz képet közvetít, nem is túl biztonságosak. Jameela Jamil már egy ideje valóságos hadjáratot indított a celebek ellen, akik ilyeneket reklámoznak az Instájukon.

Úgy tűnik, fáradozásait siker koronázza, ugyanis az Instagram és a Facebook mostantól próbálja csökkenteni a különböző kozmetikai és diétás termékek láthatóságát Instagramon és Facebookon egy új funkció bevezetésével. Ezentúl lehet jelenteni az efféle reklámposztokat, aminek az eredménye az lesz vizsgálat után, hogy a poszt láthatóságát megszüntetik a 18-at még be nem töltő felhasználók körében. Amennyiben pedig egy poszt mágikus fogyást ígér különböző ajánlatok vagy kuponkódok társaságában, akkor az a poszt és a felhasználó eltávolítását is maga után vonhatja, írja a Cosmopolitan.

Ugyanakkor kérdés, hogy ez mennyire fog működni, hisz nem feltétlenül kell megadni helyes életkort Instagramon a regisztrációhoz és nem mindenki a Facebookjával regisztrál a platformra. Továbbá a posztok jelentése és vizsgálata időbe telik, ami alatt rengeteg fiatal lány továbbra is láthatja a posztot, amiben Kim Kardashian azt ígéri, hogy ha megveszik azt, amit reklámoz nekik, akkor úgy fognak kinézni, mint ők. Szóval ez amolyan kiskapunak tűnik egyelőre, amivel látszólag foglalkoznak a panaszokkal, de azért annyira nem lépnek fel ellene, hogy elijesszék az ilyen cégeket a platformjaikról. De meglátjuk, mennyire lesz ez majd hatásos.

Kiemelt kép: Instagram / @kimkardashian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik