Szórakozás

Pusztai Olivért megverték a mássága miatt

Hárman támadtak rá.

A Háttér Társaság gyűlölet-bűncselekmény kampányához csatlakozott Pusztai Olivér, aki saját történetével szeretné biztatni az LMBTQ közösség áldozatait arra, hogy merjenek segítséget kérni, ha attrocitás éri őket.

Magyarország harmadik lett a Mr Gay világversenyén
Pusztai Olivér nagyon elégedett a helyezésével.

Engem egyszer ért fizikális támadás, illetve bántalmazás, amióta coming outoltam. Ez több mint 12-14 évvel ezelőtt történt. Egyik szombat este elmentem egy 1920-as évekbeli beöltözős swing buliba és természetesen a dress code-nak megfelelően öltöztem föl. Vásároltam is egy fekete-fehér swing cipőt, ami szerintem csodálatos

– kezdte YouTube videójában Pusztai Olivér.

Miután véget ért a buli elindultam haza. Az éjszakairól a Keletinél szálltam át. Amikor leszálltam a buszról, nem vettem észre, hogy három roma származású egyén is leszállt. Elkezdtek beszólogatni, hogy hogy nézel ki, mi van te buzi, mi ez a cipő rajtad, mennyire gáz vagy. Nem értettem, hogy mi a baj a cipővel, mert attól függetlenül, hogy egy régi, letűnt kornak a stílusát idézte semmi probléma nem volt vele. Ugyanúgy férfiak hordták ezt a cipőt, tehát nem magassarkúban voltam. Megkérdeztem tőlük, hogy mi a baj ezzel a cipővel, illetve hogy mi a baj velem. Miért zavarja őket, hogy én így vagyok felöltözve? Ezt támadásnak vették és elkezdtek lökdösni. Aztán az egyik megütött, én a földre estem és még jópárszor belém rúgtak.

Kiemelt kép: YouTube/Stíler

Ajánlott videó

Olvasói sztorik