Szórakozás

Amerikát lázban tartja 30-50 vaddisznó

Miért árasztották el az internet angol nyelvű részét a vaddisznós mémek?

Akik nem csak magyar nyelvű profilokat követnek a különböző közösségi médiafelületeken, azoknak feltűnhetett, hogy elárasztottak mindent a vaddisznós mémek és viccek. Pontosabban az azon való viccelődés, hogy bármikor felbukkanhat 30-50 vaddisznó az udvaron, hogy megtámadják az ember gyerekét. Az egész a legutóbbi amerikai tömegmészárlás tragédiájával, és az ezzel kapcsolatban újra előkerülő fegyvervitával kezdődött.

Lövöldözés egy bevásárlóközpontban Amerikában, többen meghaltak
A texasi El Pasóban nyitott tüzet egy vagy több fegyveres.

Jason Isbell felhasználó arra reflektált, hogy civilek számára is hozzáférhetőek katonai fegyverek, és a legtöbb tömegmészárlást ilyenekkel követik el.

Ha itt pörögsz ma azon, hogy mi is a definíciója a katonai fegyvernek, akkor a probléma része vagy. Tudod, hogy mi a katonai fegyver és tudod, hogy nincs szükséged egyre se.

Erre természetesen sok fegyverpárti válasz érkezett, de egy kiemelkedett a többi közül. A kérdéses válasz ugyanis annyira abszurd szituációval próbált érvelni ezen fegyverek hétköznapi szükségessége mellett, hogy az internet, miután kollektív nevetésben tört ki, rögtön tele lett az ezzel kapcsolatos mémekkel. Egy William McNabb nevű felhasználó ugyanis ezt írta:

Komoly kérdés a városi amerikaiak számára: hogyan ölöm meg a 30-50 udvaromon rohangáló vaddisznót 3-5 perc alatt, miközben kint játszik a pici gyerekem?

Millió kérdés merül fel, például mennyire valószínű, hogy valakinek 30, sőt, 50 vaddisznó rohangáljon az udvarán, mekkora udvara lehet, továbbá elkezdi az illető gépfegyverrel lőni a vaddisznókat, miközben a nem túl nagy, hanem pici gyereke a vaddisznók közt van, kockáztatva, hogy eltalálja őt is? A legtöbben onnan ragadták meg a tweetet, hogy a Faterok motoron című film tükörfordítva Vaddisznókat jelent.


Volt, aki képi metafórával érzékeltette a pici gyerekre váratlanul rátámadó 30-50 vaddisznó szituációt.


De akadt olyan is, akinek beugrott A vadon hercegnője egyik jelenete, amiben a vaddisznók azt mondják, hogy megölik az embereket és megmentik az erdőket, viccesen megjegyezve, hogy ő rájuk szavazna.


Ha igazán elemezni akarnánk a szituációt, nagyjából úgy lehetne ezt elmagyarázni, hogy Amerikában, ahol egyre-másra a fegyveres erőszak borzalmaival kellett szembesülniük az embereknek, az udvaron a pici gyerekre támadó 30-50 vaddisznóban rátalált némi gőzkiengedésre, a helyzet lehetetlenségén nevetve.

Kiemelt kép: Chip Somodevilla/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik