Szórakozás

Szó szerint sokkoló védelmi eszközt fejlesztett ki az autótolvajok ellen egy brit villanyszerelő

Megunta, hogy majdnem kétmillió forintnyi szerszámot loptak el a furgonjából az évek alatt. Állítja, brutális módszere teljesen legális.

Ezer voltos áramütést adó riasztóval szerelte fel furgonját egy brit villanyszerelő, miután két év alatt nagyjából ötezer font (1,7 millió forint) értékben loptak el szerszámokat tolvajok a járművéből – jelentette a brit sajtó. A 61 éves Ray Taylor elmondása szerint a helyi rendőrség áldását adta a sokkoló módszerve, közölve, hogy az teljesen legális, feltéve, ha jól látható figyelmeztető feliratokat rak ki a járműre – amit meg is tett.

A Wolverhamptonban élő férfi a Sun című bulvárlapnak kijelentette:

Megoldotta minden problémámat, végre nyugodtan alhatok.

Az ezer voltos áramütés csak egyik része a biztonsági rendszernek, amihez még egy sziréna is rá van kötve, valamint kettő „hangbomba”, amik 120 decibellel igyekeznek elijeszteni a tolvajokat.

A villanyszerelő egy elektromos légyölőt használt fel a biztonsági rendszer kiépítéséhez, amit a furgon hátsó ajtajának kilincsére kötött rá. Az áramütés csak azt éri, aki a figyelmeztetések ellenére megfogja az ajtónyitót. A féri elmondta:

Az áramütés nem okoz maradandó sérüléseket, csak egy kicsit megugrasz tőle.

Taylor testvére a Facebook-oldalán osztott meg videókat arról, ahogy egy újságíró kipróbálja, mennyire hatásos az áramütéses riasztó.

Managed to take a few short videos of a journalist testing my brothers new deterrent to prevent his van being broken into.

Közzétette: Simon Fieldhouse – 2019. július 27., szombat

Bár a rendőrség engedélyezte a módszert, közölték, hogy nem bátorítják az ilyen módszerek alkalmazását. Taylor ugyanakkor kész azt beszerelni bárkinek, akik fizet érte.

Kiemelt Kép: Facebook / Simon Fieldhouse

Ajánlott videó

Olvasói sztorik