Tech

Garantáltan felébreszt a sokkoló karóra

Vége a hétalvásnak és a szundi nyomkodásának, mert a fetrengésért áramütés jár cserébe.

A világon kétféle ember létezik: aki képes bármely időpontban kipattanni az ágyból úgy, hogy 15 perc múlva már az autóban ül, és boldogan fordítja el a slusszkulcsot, illetve azok, akik hatszor nyomják ki a telefonon szundit, hogy aztán hetedjére újfent megtegyék. Az viszont biztos, hogy aki nehezen ébred, annak nagyon nehéz az ébredés, de mi van akkor, ha valami szó szerint sokkoló élmény próbálja észhez téríteni őket?

A Shock Clock egy olyan óra, ami háromféle módon próbálja felkelteni azt, aki a csuklóján viseli, így egyrészt képes vibrálni, másrészt bibippelni –  na, eddig egész kulturált a dolog, de most jön a feketeleves. Harmadrészt ugyanis tud áramütést mérni tulajdonosára úgy, hogy az garantáltan kipattan az ágyból, és már indul is mosdani, fogat mosni. A gyártó szerint mindhárom funkció igazán erőteljes, tehát a hatás nem marad el, bár az azért kétséges, hogy ki az, aki szeretne arra ébredni, hogy áthúzott a testén némi extra elektromosság. Természetesen nem akkora, hogy kárt okozzon, vagy akár komolyabban fájjon, de az alvó szervezet mindenképpen megérzi a jelzést, az biztos.

shock clock

Alapvetően a Shock Clock célja nem az, hogy fájdalmat okozzon, hanem az, hogy megváltoztassa az ébredéssel kapcsolatos viselkedésünket olyan formán, hogy átprogramozza az agynak ezt a részét. Mert ha valamilyen cselekedtünk folytán negatív stimulációban részesülünk, akkor legközelebb sokkal kevésbé akarjuk ismét ugyanazt csinálni, ergo, ha nem kelünk fel az ébresztő ellenére sem, akkor az óra puff, megráz, és szépen átalakulnak az ébredési szokásaink. Mígnem a végén az első bibippre már ugrunk is a papucsunkba.

Akinek tetszik a megrázó ébredés, annak most egy Indiegogo kampány keretében még 79 dollárért kínálják a terméket, míg a megjelenés utáni rendelések már 99 dollárért lesznek hozzáférhetőek. De ha enélkül nem megy, akkor nincs más megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik