Szórakozás

Minden 4. ételfutár beleeszik a kiszállított ételekbe

A helyzet még rosszabb is lehet. Legalábbis az Egyesült Államokban.

Sokszor komoly kísértés elé néznek munka közben az ételkiszállító futárok, miközben az étvágygerjesztő illatokat árasztó csomagok kell kivinniük az ügyfeleknek. Ez érthető, hiszen ki ne ismerné a gyomorból érkező sürgető érzést, hogy „egyél már”, amikor elmegy egy éhséggerjesztő illatokba burkolt kifőzde, vendéglő vagy egy gyorsétterem előtt. Vagy mondjuk egy pékség mellett, ahol a sülő sütemények illatát stratégiailag fújják a járókelők közé.

Ezek után nem csoda, hogy egy amerikai felmérésben az ételfutárok több mint fele beismerte, hogy komoly kísértésbe esett, és felmerült benne, hogy csak meg kéne dézsmálni a kiszállított ételeket.

Mit csinál az ételfutár, ha megéhezik?
Biztos, csak így tudta garantálni a minőséget.

A profi ételfutároktól természetesen azt várják az emberek, hogy álljanak ellen a kísértésnek, és ne egyenek bele az ételekbe. Annyira, hogy a felmérés szerint az ételt rendelők nagyon rosszul tűrik, ha beleesznek a kajájukba: egy 10-es skálán, ahol az 1 a „nem nagy ügy”, és a 10-es a „teljesen elfogadhatatlan”, a válaszadók átlagosan 8,4-es választ adtak a kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha a futár megdézsmálja az ételüket.

Pedig a futárok meglepően nagy része pontosan ezt csinálja. A US Foods által készített felmérést szerint ugyanis a futárok 28 százaléka mondta, hogy igenis bele szokott enni a kivitt ételekbe. És ez csak azoknak a futároknak a száma, akik a kérdésre válaszolva beismerték, hogy el-elcsennek egy-egy falatot a dobozokból.

A felmérésben az Egyesült Államokban egyre népszerűbb ételkiszállító applikációk, a DoorDash, Postmates, Grubhub és az UberEats nagyjából ötszáz futárját kérdezték meg, valamint több mint 1 500 felhasználót.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik