Szórakozás

A 1,5 éves kisfiú azt hitte, egy homokvárat dönt romba a strandon, szörnyű égéséi sérülésekkel került kórházba

Több hónapra lesz szüksége a brit kisfiúnak a gyógyuláshoz, de könnyen lehet, hogy maradandó sérüléseket szenvedett.

Súlyos égéséi sérülésekkel szállítottak kórházba egy 21 hónapos kisfiút Nagy-Britanniában, miután egy tengerparti strandolás közben beletenyerelt egy, a homokba elásott grillbe, ami még mindig tűzforró volt – jelentette szerdán a helyi sajtó. Az eset még szombaton történt, a Wales északi részén található Porth Iago tengerpartján, ahol a kisfiú a családjával strandolt.

A North Wales Live című lap beszámolója szerint Rudy Haslam azt hitte, hogy egy homokvárat dönt romba, de az valójában egy egyszer használatos grillező volt, amit valakik csak simán homokkal borítottak be, ahelyett, hogy rendesen eloltották volna.

Apja elmondása szerint a gyerek úgy nézett ki, mintha egy vödör savba mártotta volna a kezeit. A kezére került parázsló hamu olyan forró volt, hogy lyukat égetett a nyugágyba. Amikor Rudy idősebb testvérei vizet öntöttek a grillezőre, olyan nagy erővel csapott fel a gőz, mintha csak egy vulkánkitörés lett volna.

Az apuka elmondta, teljesen értetlenül állnak az eset előtt, közölve, fel sem merült bennük, hogy valaki csak így ott hagy a strandi homokba ásva egy még mindig tűzforró grillezőt.

Megvizsgáltuk a területet, kutyaürülék és üvegdarabok után kutatva, de eszünkbe sem jutott még mindig vörösen izzó elásott grillezőt keresni

– mondta el Joe Haslam a North Wales Live-nak.

A kisfiút először egy közeli kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, majd később Liverpool egyik jobban felszerelt kórházába került, ahol fájdalomcsillapítókat adtak neki, majd elkezdték megtisztítani sebeit. Az orvosok elmondása szerint hónapokba is telhet, mire teljesen meggyógyulnak a 1,5 éves kisfiú sebei, és elképzelhető, hogy kezeit soha többen nem tudja teljesen használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik