Szórakozás

Megkérdeztük a celebeket, miért nem nyilatkoznak fontos témákban, de kevés kivétellel inkább nem nyilatkoztak

Napi rendszerességel fut bele a Facebookon magyar celebek posztjaiba, amik fontos, netalántán megosztó témákról szólnak? Nem? Hát ez nem véletlen.
Tóth Vera: „A szeretet mindenkié. Nem fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről indulattal és agresszióval”
Az énekesnő a pride kapcsán posztolt, majd megpróbálta lenyugtatni az indulatos kommentelőket.

Tóth Vera a hétvégén az elfogadással és közvetve a Pride-dal kapcsolatban is leírta véleményét, ami aztán komoly indulatokat váltott ki követőiből. Az énekesnő nem számított rá, hogy ennyi negatív kommentet kap majd gondolatai alá, a 24.hu-nak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, az életkedve is elment a hozzászólásokat olvasva. Posztja alá végül ő is kommentelt, amit azzal kezdett, hogy sokáig kereste azt a gombot, amivel letilthatja a hozzászólásokat, ám a Facebookon nem talált ilyen funkciót. Tóth arról is írt, hogy posztja hatására többen is kikövették oldalát, és úgy érzi, naiv volt, hogy hitte, szavai és posztja pozitívan csapódnak majd le.

Július 6-án, a Pride napján Puskás Peti is hosszú posztot írt Facebook-oldalára az elfogadásról, írását pedig az alábbi gondolattal zárta:

Lehet rögeszmémmé vált, de közszereplő vagyok, a legcsodásabb érzés, amikor valakinek jobb lesz csak attól, hogy leírtam valamit. Vagy csak ott voltam. Micsoda hatalom közszereplőnek lenni.

Ma van a Pride…Emlékszem az első akkor indult , amikor 5-es lettem. Mennyit beszélgettünk róla. Mennyire mondtam a…

Közzétette: Puskás Peti – apuskaspeti – 2019. július 6., szombat

Mivel a fentiekhez hasonló posztok viszonylag ritkán jönnek szembe magyar celebek oldalán, így megkerestünk még pár hazai hírességet, hogy mondják el, fogták-e már vissza magukat egy-egy poszt megírása előtt, vagy inkább nem is posztoltak csak azért, mert tartottak attól, hogy milyen kommentek érkeznek majd.

Arról kérdeztük őket, hogy előfordul-e, hogy fontos és/vagy megosztó témákban inkább már el sem mondják azt amit szeretnének, mert tartanak tőle, hogy az indulatokat vált ki, vagy ez inkább csak megerősíti-e őket abban, hogy ki kell állni azért, ami szerintük fontos. Illetve egyáltalán fontosnak érzik-e, hogy követőikkel megosszák gondolataikat az őket foglalkoztató témákban.

Ördög Nóra azt mondta, nagyon fárasztó fizikailag és érzelmileg is a kommentelőkkel való hadakozás, ő nem is nagyon szokott, ez viszont nem azt jelenti, hogy emiatt nem posztol megosztó témákról, bár nem tartja magát megmondónak sem.

Sokan vannak, akik ezt nálam sokkal jobban csinálják. A Pride és az elfogadás viszont pont az a téma, amibe én is bármikor beleállok, és teljes mellszélességgel kiállok a barátaim mellett- Szombaton, a Pride napján, amikor aktualitása volt, és mindenki kitette az ide vonatkozó posztjait, mi családilag nagyon másban voltunk, egy egész napos gyerekrendezvényen, úgyhogy nem tudtam posztolni, pedig szerettem volna, és ezt nagyon bánom. Ezért ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam, mélyen egyetértek Verával, a szeretet mindenkié

– mondta a műsorvezető.

Sáfrány Emese is válaszolt kérdéseinkre, aki azt mondta, azokban a témákban, amiket fontosnak tart, általában megszólal.

Ha szükségesnek érzem, akár poszt formájában is, számomra ilyen például a környezet- és az állatvédelem, de feleslegesen nem szeretek indulatot kelteni, nem szeretem negatív témákkal körbe venni magam. Viszont azért, ami fontos számomra, mindenképpen teszek, így az említett témákban inkább a tettek mellett szavazok, vagy a pozitív irányú motivációban.

Demcsák Zsuzsa pedig az alábbit válaszolta megkeresésünkre:

Mindannyian tudjuk, hogy irányítani kell a közösségi médiát, mert bármiből, amit oda kiteszünk, az újságírók cikket írhatnak. Még az sem mindegy, hogy milyen hashtageket használunk a képek alatt. Azt gondolom, hogy ha valaki visszafogja magát, az nem ugyanaz, mint amikor alázattal leírja és kiteszi azt, amit gondol.

Rajtuk kívül megkerestünk még jó pár magyar hírességet, akiket szintén megkérdeztünk arról, hogy miért nem nyilatkoznak fontos témákban, de inkább nem nyilatkoztak. Ezek szerint Magyarországon továbbra sem lesz trend abból, hogy a hírességek is elmondják véleményüket, inkább továbbra is arra használják felületeiket, hogy azon reklámozzák az őket szponzoráló termékeket.

Magyar celebeket kérdeztünk Kövér László kijelentése kapcsán az örökbefogadó meleg párokról
Ördög Nóra szerint nem könnyű úgy véleményt formálni, hogy azzal ne könyveljék el automatikusan politikailag valamelyik irányba.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik