Szórakozás

Magyar celebeket kérdeztünk Kövér László kijelentése kapcsán az örökbefogadó meleg párokról

Az országgyűlés elnökének homofób kijelentése után azt vártuk, most végre azok is megszólalnak, akik eddig távol tartották magukat a politikától vagy a közéleti témáktól. Mivel ezt végül sajnos sokan nem tették meg maguktól, így megkerestünk pár magyar celebet, hogy mondjanak véleményt a témában.

Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg aközött, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak

– mindezt a magyar országgyűlés elnöke, Kövér László mondta egy zuglói fórumon, mondatai pedig olyan erősre sikerültek, hogy homofób kijelentése miatt tüntetést szerveznek, illetve a témában még az Ikea is reagált Facebook-oldalán.

Ezek után úgy éreztük, itt az idő végre megszólaltatni a közéleti kérdésekben ritkán felszólaló magyar celebeket is.

Megkérdeztük őket, mit gondolnak az örökbefogadásról azonos nemű párok esetében, illetve arra is kíváncsiak voltunk, szerintük miért van az, hogy a hírességek itthon kevésbé foglalnak állást közéleti témákban, míg külföldi társaik ezt sűrűn megteszik.

Szabó Zsófi viszonylag röviden foglalta össze gondolatait, és azt nyilatkozta a témában a 24.hu-nak:

Mindig is távol állt tőlem a politikai megnyilvánulás, de hiszek az egyenlőségben.

Ezzel szemben Kulcsár Edina egy kicsit már bővebben fogalmazott:

Politikai kérdésekben soha nem alkottam nyilvánosan véleményt és nem is fogok. Azonban közügyekben már többször is megnyilvánultam. Soha nem titkolom el a követőim elől, amit gondolok, sőt, sokszor fel is hívom a figyelmet egy-egy fontos ügyre a közösségi oldalaimon. Írtam már arról, hogy mennyire tiszteletlenek néha az emberek a másikkal és nem figyelnek oda eléggé az idősekre. Arról is posztoltam már, hogy szerintem embert és embert csak és kizárólag a jelleme különbözteti meg egymástól és nem a bőrszíne, vallása vagy a szexuális beállítottsága

Megkérdeztük Ördög Nórát is, aki elmondta, hogy minden meleg és nem meleg barátjának pontosan ugyanannyira kívánja, hogy legyen lehetősége megtapasztalni, milyen szülőnek lenni.

Több meleg pár is van a baráti körünkben, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos, szülő válna belőlük. A család véleményem szerint a szeretet, a gondoskodás, a törődés, az összetartozás. Nagyon sok formája létezhet. Sajnos Magyarországon szinte kivétel nélkül politikával átitatva kerülnek porondra a közéleti témák is – ez egyébként most is így van, a melegjogok ügyében – és nem könnyű úgy véleményt formálni, hogy azzal ne könyveljenek el automatikusan politikailag is valamelyik irányba, még akkor is, ha ezt nem szeretnéd. Én nem értek a politikához. Ezért aztán világéletemben kerültem is a témát, és ezt ezután is így tervezem

– mondta a TV2 műsorvezetője.

A leghosszabban talán Vasvári Vivien beszélt a témában, aki azzal kezdte, hogy ezzel az egésszel kapcsolatban nagyon eltérőek a vélemények, erre pedig ráerősített saját gondolataival is:

Rengeteg homoszexuális barátom van, akik nagyon kedvesek és talán soha nem kaptam annyi bókot kedvességet senkitől sem mint tőlük. Nagyon szerethetőek és vállalják magukat, ami szerintem az egyik legfontosabb! Hozzátenném, sok esetben sokkal igényesebbek, mint az átlag ember, tudnak bánni a másikkal, stb. Szerintem nincs azzal sem gond ha szeretnének gyereket, emberből vannak ők is és van szívük és éreznek is. Sőt Amerikában cégek vannak arra, hogy kihordják asszonyok nekik a babát. Közel 20-30 millió forintba kerül egy ilyen procedúra, ha saját gyereket szeretnének. Viszont örökbefogadás esetén nő-férfi kapcsolatot előrébb helyeznék.

Vasvári végül hozzátette, szerinte Magyarországon az ismertebb emberek azért nem nyilatkoznak bizonyos témákról, mert nem szeretnének maguknak ellenséget szerezni azzal, hogy álláspontot foglalnak valamelyik oldalon.

Kövér László kijelentésével kapcsolatban megkerestük Karácson Tamást, vagyis Fluort is, aki mostanában többször is megnyilvánult politikai és közéleti témákban. Fluor azt mondta, a témában már adott egy interjút évekkel ezelőtt, és továbbra is tartja magát az akkor elhangzott gondolataihoz:

Én inkább mondom azt, hogy két azonos nemű örökbe fogadhasson egy gyereket, minthogy egy kislány vagy egy kisfiú családon belüli erőszak áldozata legyen egy tök szar férfi és nő közötti kapcsolatban. A szerető család nem azon múlik, hogy milyen neműek a szülők, de tudom, hogy ha ezt négy Wellhello-lemezen keresztül tárgyalnám, akkor se jutnék eredményre vele. A politikán is múlik, hogy az emberek meddig mernek elmenni egymással vagy a gyűlölettel, dühvel. Kicsiben és nagyban is működik ez. Ha egy tanárnő azt mondja a diákoknak, hogy dögöljön meg mindenki, aki elhagyja az országot vagy aki éppen ide szeretne jönni, akkor a kis Pistike nem fog erről mást gondolni, csak követi a tanárnő által mutatott viselkedési normát. Ugyanúgy igaz ez, ha egy átfogóbb képet nézünk. Az ország élén álló emberek a viselkedésükkel sokaknak példát mutatnak és azon a szinten egy mondat is sokkal súlyosabb és nagyobb hatással tud lenni, mint négy-öt Gecigránát meg három Kiszel Tündés videó, amikért én sokkal többet kaptam a pofámba.

Kiemelt kép: Ördög Nóra – Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik