Szórakozás

Ventilátorral hűtötte magát egy nő London legmelegebb metróvonalán

London egyik legrégibb, és ennek megfelelően egyik legelavultabb metróvonala a Central. Ezen a vonalon késnek a legtöbbet a szerelvények, és ha beüt a kánikula, az itt közlekedő vonatokon a legnagyobb a hőség. A kocsikban, esetenként negyven fokot is mérnek.

Ezen a vonalon, a kelet-londoni Newbury Park állomásnál készült videó egy nőről, aki egy szobaventilátorral hűsítette magát az út alatt. Legalábbis úgy tűnik.

A Metro című brit lap megkérdezte a videó készítőjét a részletekről. A férfi elárulta, hogy az utastársa természetesen nem tudta bedugni a ventilátort a vonaton: a propellert a nyitott ablakon beáramló menetszél forgatta, de annyira viccesnek találta a jelenetet, hogy muszáj volt levideóznia.

A 1900-ban épült, majd 1920-ban, és 1940-ben kibővített Central line azért annyira meleg, mert a 20 méternél mélyebben futó alagútjai nagyon szűkek, így nincs elég hely arra, hogy a metró működése közben keletkezett hő távozzon. A londoni közösségi közlekedést működtető vállalat az ígéri, a vonalon 2030-tól járnak majd légkondicionált szerelvények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik