Szórakozás

Az Off-White-nak köszönhetően közel 50 ezer forintért belőled is menő nyilas lehet

Tudjátok, mi a divatvilág legújabb dilije? Hát a nyilaskereszt!

Az Off-White nevű divatmárka a 2019-es nyári kollekciójának részeként piacra dobott egy egyszerű, fekete nyilakból álló kulcstartót, amelyet 165 dollárért, vagyis több mint 47 ezer forintért árulnak.

Kép: Off-White

A magas áron nem érdemes csodálkozni: az elmúlt évek legforróbb márkájáról beszélünk, amit a divattervező legenda, Virgil Abloh indított útjára. Az Off-White-ról a legtöbb embernek a méregdrága Nike kollabok jutnak eszébe: ezek a cipők rendszerint úgy néznek ki, mintha protopíusokat, félig kész, tervezési szakaszban lévő darabokat dobtak volna piacra. Ablohról és az Off-White-ról utoljára a Louis Vuitton luxus sportcipője kapcsán írtunk:

A kulcstartó amúgy ezzel a dizájnnal nem lóg ki a többi Off-White-termék közül, több cipőn és pólón is szerepelnek fekete, nyilas motívumok. Ennél a terméknél sikerült az ismert formákat úgy kombinálni, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint a Szálasi-féle Nyilaskeresztes Párt szimbóluma.

Nyilaskereszt

A cégtől megkérdeztük, hogy tudomásuk van-e róla, hogy a termékük önkényuralmi szimbólumot mintáz, illetve, hogy továbbra is tervezik-e, hogy árulni fogják.

Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Kiemelt kép: Off-White

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik