Szórakozás

Itt a Louis Vuitton luxus sportcipője, a kérdés már csak az, hogy a meccs végén ki lesz hajlandó lerúgni a lábáról egy 450 ezres csukát

A francia luxusmárka szokatlan terepre tévedt, amikor valódi, sportra is, vagy elsősorban inkább arra használható cipőt kezdett árulni. Az LV Trainer egyáltalán nem lett ízléstelen, sőt, egész jól néz ki, de vajon ki fogja használni?

A Louis Vuitton elsősorban nem arról híres, hogy sportolókat öltöztet, vagy legalábbis a pályán egészen biztosan nem. Ezért is meglepő, hogy a luxuscég kiállt a világ elé egy minden szempontból korrekt kosaras cipővel. Az LV Trainer a klasszikusokhoz nyúl vissza mind dizájnban, mind színválasztásban: hasonló cipőket a ’80-as években lehetett látni az NBA-ben.

A jó dizájn nem véletlen, azt ugyanis az a Virgil Abloh jegyzi, aki 2012-ben elindította az Off-White brandet is. Az Off-White ma már a legtöbb embernek a Nike kapcsán ugrik be, a két cég kollaborációi elképesztően népszerűek és nem mellesleg elég drágák: egy új Off-White Air Jordan 1-es például 3-4 ezer dollárnál kezdődik, a vége pedig akár 5-6 ezer is lehet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ohburberry (@ohburberry) on Jun 22, 2018 at 10:52am PDT

Arra, hogy miért ilyen drágák az Off-White termékek, egy másik cikkben később kitérünk, de most kanyarodjunk vissza a Loius Vuittonhoz.

Ablóhnak, aki dizájnerként dolgozott korábban az IKEA-nál is, bőséges tapaszalata van cipőtervezés terén és ez meg is látszik a Louis Vuitton kosaras cipőjén. Az LV Trainerből három típus jelenik meg, egy magasabb szárú, egy közepes és egy kifejezetten alacsony. A magasszárú verzió a videók alapján alkalmas lehet arra, hogy tényleg lehessen benne magas szinten sportolni, a kérdés inkább az, hogy ki fogja ezeket a cipőket a pályán hordani.

Attól azért nem kell tartani, hogy a márka ne lenne elég kedvelt a sportolók körében, hiszen azt nemcsak korrupt kelet-európai politikusok és újgazdag üzletemberek szeretik, hanem a rossz körülményekből kitört sztárjátékosok is.

Akármennyire is úgy tűnik sokszor, de a kosárlabdapálya nem kifutó

A profi játékosoknak továbbra is az a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű cipő legyen a lábukon, amiben biztonságos körülmények között tudják kihozni magukból a maximális teljesítményt. Hogy erre mennyire alkalmas az LV Trainer, azt nem lehet tudni, ez csak akkor fog eldőlni, ha az NBA-ben felveszi valaki, akárcsak egyetlen edzés erejéig.

A cipő 1600 dollárba, vagyis közel 450 ezer forintba kerül, ami nagyjából 10-szer drágább, mint az átlagos Nike, Adidas, Under Armour lépők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik