Szórakozás

Két bankot rabolt ki avokádóval egy férfi Izraelben

Közel 30 ezer sékelt (kb.: 2,4 millió forintot) zsákmányolt az a 47 éves férfi, aki két bankot rabolt ki az izraeli Beér-Sevában. A hidegvérű tettes egyetlen fegyvere egy érett avokádó volt – írja a New York Post.

A férfi először egy bevásárlóközpontban működő bankfiókba sétált be május közepén, és egy fecnire írt rövid, de helyesírási hibáktól hemzsegő üzenetet adott át a pénztárosnak. Azt írta, ha nem kapja meg a kasszában lévő összes készpénzt, felrobbantja a kezében lévő kézigránátot. A pénztáros hezitált, mire a rabló már szóban is felszólította, és megmutatta neki a „robbanóeszközt”, ami valójában egy feketére mázolt avokádó volt. A férfi 16 ezer sékellel sétált ki a bankból.

Fotó: Izraeli rendőrség

Öt nappal később, ugyanaz a férfi egy másik bankfiókot is kirabolt ugyanezzel a módszerrel. Akkor 12 ezer sékel volt a zsákmány. A biztonsági kamerák felvételei nem adtak túl sok támpontot a rendőröknek a nyomozáshoz, mert a rabló mindkétszer kalapot viselt, az arcát pedig eltakarta.

A mobiltelefonja azonban mindkétszer nála volt, ez buktatta le. A rendőrök a cellainformációk összevetésével megkeresték azokat a készülékeket, amelyek mindkét bűncselekmény helyszínén ott voltak. Több nyomon indultak el, de néhány hét alatt eljutottak az avokádós elkövetőig, aki korábban már ült három évet rablásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik