Szórakozás

Katalinnal ellentétben Meghan megteheti, hogy titokban tartja gyereke születését

A szabályokat sorra szegő Meghan hercegné húzott egy merészet, és a többiekkel ellentétben kihagyja a világot gyereke születéséből. Viszonylag egyszerű és érthető ennek az oka, de akkor miért ő volt az első, aki nemet mondott a nyilvánosságra?

Rajongók ezrei borulhattak ki akkor, amikor a brit királyi család hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy Harry herceg és Meghan hercegné úgy döntöttek, titokban tartják gyerekük születését, és csak azután osztják meg a hírt a világgal, hogy ők maguk kiörömködték magukat a szűk családdal. A királyi családot imádó britek sokasága ugyanis ahhoz szokott hozzá hogy az aktuális kedvenc hercegnéjük szülését gyakorlatilag élőben nézhetik végig, pontosabban izgulhatják végig a körbekordonozott kórház előtt, órákig bámulva a bejárati ajtót, arra várva, hogy kilépjen rajta a hercegi pár az újszülöttel.

Pár órával a szülés után, mintha wellnessezett volna

Ez történt Katalin hercegné mindhárom szülésénél, Diana hercegné esetében, sőt még Sarah Fergusonnal, vagyis András herceg exfeleségével, a yorki hercegnével is. Gyakorlatilag mindhárom nőt arra kényszerítette a protokoll, hogy pár órával a szülés után teljes sminkben, szépre fésült hajjal, magassarkúban és csinos ruhában álljon ki több tucatnyi fotós és sikongató ember elé, kezében a gyerekkel, aki nem sokkal azelőtt még benne volt.

Több dolgot sem értünk Katalin hercegné szülés utáni képeivel kapcsolatban
Senki nem gondol bele, mi történik ilyenkor valójában a hercegné fejében és testében.

Nyilván minden nő máshogy éli meg a vajúdás és a szülés utáni órákat, de kevesen vannak azok, akik ilyenkor arra vágynak, hogy kicsinosítva álljanak ki a nyilvánosság elé. A nagy átlag valószínűleg inkább örül, hogy túl van rajta, és az ágyban fekve pihen a betétekkel teli hasleszorító bugyijában, miközben a gyerekkel együtt próbálnak egymásra hangolódni. 

Galéria
1982 - Diana hercegné és Károly herceg Vilmos herceg születésekor – Fotó: David Levenson/Getty Images

Katalin és anno Diana is viszont ahelyett, hogy magával és/vagy az újszülött gyerekével foglalkozott volna ilyenkor, a szabályokat és a szokásokat követve egy sminkes, egy fodrász és egy stylist segítségével pár óra alatt összekaparta magát annyira, hogy a népet szolgálva mosolyogjon egy sort és úgy csináljon, mintha a gyerekszülés egy olyan könnyű dolog lenne, mint kivenni a sütőből egy tálca aprósüteményt. Ezt hagyja most ki Meghan hercegné, aki úgy döntött, megtartja magának és férjének, Harry hercegnek az élményt. A Page Six nevű pletykalap napokkal ezelőtt hivatkozott is Meghan hercegné egy állítólagos barátjára, aki azt mondta, hogy a hercegné azért is döntött így, mert sajnálta Katalint, amiért neki ki kellett állnia mindenki elé. Az ilyesmi híreknek és a meg nem nevezett közeli ismerősök által mondottaknak általában semmi alapja nem szokott lenni, de most viszonylag nagy az esélye, hogy Meghan hercegné valóban mondott, de legalábbis gondolt hasonlót, ez ugyanis erős indok arra, hogy megtartsa privát szférának gyereke születését.

Ő miért teheti meg?

A jelenleg uralkodó II. Erzsébet királynő után a következő Károly herceg lesz, őt pedig Harry bátyja, Vilmos herceg követi a trónon, ami azt jelenti, hogy Katalin hercegnéből nagy eséllyel lesz királyné valamikor, vagyis már most ehhez mérten kell viselkednie. Nagy valószínűséggel ezért sem mondott, vagy mondhatott nemet az újszülött gyerekeivel való parádézásra, ahogy tette azt most Meghan. Utóbbi viszont megteheti, mert ő és férje a lehető legtávolabb állnak attól, hogy uralkodói pozícióba kerüljenek. (Harry a hatodik helyen áll – megelőzi őt az apja, a bátyja és a bátyja három gyereke.)

Így viszont, hogy próbálják a gyerek születését felhajtás nélkül megejteni, még az is elképzelhető, hogy a hercegné már meg is szült, már csak azért is, mert a számítások szerint valamikor április végére/május elejére volt kiírva. Még az is bőven benne van a pakliban, hogy napokat, de akár heteket is várnak, mire bejelentik, hogy úgy egyébként megszületett a brit királyi család új tagja, aki egyébként valószínűleg már nem is herceg vagy hercegné lesz, hanem a lady vagy a lord megnevezést kapja majd neve elé. Igaz, utóbbiba még simán beleszólhat a királynő, és adományozhat hercegi vagy hercegnői rangot a gyereknek, de sokan úgy gondolják, hogy ha utóbbi meg is adná, Harry herceg és Meghan hercegné inkább visszautasítaná azt, hogy ezzel is a lehető leghétköznapibb életet biztosítsák a gyereknek.

Már ha lehet hétköznapi élete egy gyereknek, akinek egy brit herceg az apja és egy amerikai színésznőből lett hercegné az anyja.

Kiemelt kép: Tristan Fewings/BFC/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik