Szórakozás

Lopáson kapott a bolttulaj egy kamaszt, de történetét hallva már nem a rendőröket hívta

Az éhes fiatalt étellel felpakolva engedte útjára az amerikai üzlet vezetője.

Az ohiói Toledóban lévő élelmiszerbolt tulajdonosa egy hátsó irodában ülve nézte a biztonsági kamerák felvételein, ahogy egy kamasz fiú telitömi a zsebeit különféle édességekkel. Jitendra Singh azután kezdte figyelni a fiút, hogy egyik alkalmazottja szólt neki a gyanúsan viselkedő vásárlóról.

Amikor Singh kiment a pénztárhoz, a fiatal éppen fizetni akart pár árucikkért. Ekkor odament hozzá, és megkérte, hogy pakolja ki a zsebeit, nyomatékul hozzátéve, hogy rendőrt hív, ha nem teszi meg.

Amikor megkérdezte tőle, miért lopott, a kamasz elmondta, nem eladni akarta a lopott árukat, hanem csak éhes, és csak ételt akart szerezni magának, és testvérének. A bolt egyik dolgozója ekkor már a 911-es segélyhívóval beszélt, de Singh közölte vele, hogy tegye le a telefont. Majd a fiúhoz fordult és közölte vele:

Ez nem ennivaló. Rágót és cukorkákat lopsz. Ez csak nassolásra jó. Ha éhes vagy, szólj. Adok neked enni.

Majd mondta neki, hogy menjen, és vegyen le a polcokról pizzát, szendvicseket, sült csirkecombot és kolbászokat, és az ételt neki ajándékozta.

Singh a helyi sajtónak elmondta, nem látta értelmét annak, hogy börtönbe küldje a gyereket, mert azzal csak tönkretette volna az életét, és az ajándékba adott étel nem okozott neki olyan nagy bevételkiesést.

Ha egyszer börtönbe kerülsz, büntetett előéletű leszel, és nem tudsz majd egy jó állást sem szerezni

magyarázta a bolttulaj a CNN-nek.

Singh jócselekedete azután került be az amerikai sajtóban, hogy egy vásárló végignézte a jelenetet, és erről beszámolt Facebook-oldalán, és a bejegyzését ezrek osztották meg. Cedric BishopWTVG televízió híradójának elmondta, azért tette közzé a történetet, mert egy „gyönyörű gesztus” volt.

A bolttulaj felesége elmondta, férje, akivel már 30 éve él együtt, mindig is ilyen jószívű volt, és rá jellemző döntés volt, hogy inkább segített a fiún, ahelyett, hogy rendőröket hívott volna rá. Hozzátéve, hogy ők is tagjai a közösségnek, és segíteniük kell a közösség tagjain, ez is egyik feladatuk. A házaspár elmondta, készek állást ajánlani a fiatalembernek.

Közben Singh a CNN-nek elmondta, nem számított rá, hogy tettének ilyen nagy visszhangja lesz. Közlése szerint több vásárlója is megdicsérte, hogy milyen jó dolgot cselekedett, de ő nem érezte úgy, hogy ez olyan nagy dolog lett volna.

Azt tettem, amit minden normális ember tett volna ebben a helyzetben.

A kiemelt képen Jitendra Singh. Fotó: WTVG

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik