Szórakozás

Elmondtam, hogy prostituált voltam, azóta semmi nem megy köztünk

Az induló kapcsolatban, a szenvedélyes szerelmi időszakban sokan törekszenek arra, hogy őszinték legyenek, hogy elköteleződésüket bizonyítsák ezzel. Olvasónk is így tett, azonban a nyolc hónapos párkapcsolata rámehet arra, hogy elmondta, tíz éve prostituáltként kereste a kenyerét. Ha neked is van valamilyen párkapcsolati problémád, ha a múltad akadályoz meg abban, hogy harmonikus kapcsolatban élj, vagy ha a párod féltékeny a múltad miatt, várjuk az olvasói leveled az igyjartam@24.hu email címre.

A párommal nyolc hónapja vagyunk együtt, szeretjük egymást, szerelmesek vagyunk egymásba. Előtte is találkozgattunk, minden tökéletes, irigylésre méltó volt a kapcsolatunk — egészen addig, amíg elé nem álltam és el nem mondtam neki a múltamat. Sok évvel ezelőtt prostituáltként dolgoztam. Azt elmondta, hogy egyszer kipróbálta prostituálttal is, de nem tetszett neki és azóta elzárkózik ezektől a nőktől. Azt is elmondta, hogy nem ítéli el ezeket a nőket, emberszámba veszi, vannak prostituált ismerősei, beszélget is velük, de a testi kontaktot kerüli. Iszonyodik, mint az injekciós tűtől. Amióta elmondtam neki, azóta képtelen a merevedésre. Nem lakunk együtt, és azóta nem is próbálkoztunk a testiséggel. Úgy érzem, a múltam veszélyezteti a kapcsolatunkat, és segítséget szeretnék kérni a probléma megoldásában. Nagyon szeretjük egymást, családot terveztünk együtt.

Az olvasói levelet Kamilla küldte nekünk, akinek természetesen álnevet adtunk, hogy ne legyen felismerhető a története. Nem mindennapi helyzet, ha valaki a múltja miatt veszítheti el a szerelmét, de erre is lehet megoldás.

Mit lehet tenni?

A partner múltjának elfogadása bizonyos helyzetekben lehet akkora probléma, hogy az addig meghitt párkapcsolat felborulhat. A konfliktus nem feltétlenül a múltból fakad, hanem abból, hogy mennyire eltérő a két ember gondolkodása. Olvasónké és a társáé eléggé, hiszen a férfi számára a prostituáltak egyfajta tabuk, a testiségben kerüli őket. Van olyan élethelyzet, hogy ha szembesülünk a másik múltjával, akkor el tudjuk fogadni és megértjük, de vannak helyzetek, amikor okos dolog várni a múlt feltárásával. A nyolc hónap lehet, hogy kevés idő volt ehhez, de már megtörtént a vallomás, és nem lehetetlen a megoldás megkeresése sem.

Ezt a megoldást azonban olvasónk csak közvetve tudja megtalálni, hiszen a kérdés az, hogy a partnere ezek után pontosan mit is szeretne és milyen érzések gyötrik a feltárt múlt miatt.

Érdemes feltenni a kérdést a partnernek: pontosan mi okoz gondot a múlttal kapcsolatban? Bízik abban, hogy olvasónk lezárta a múltját és továbblépett vagy sem? Lehetséges, hogy összehasonlítja önmagát olvasónk korábbi partnereivel? Fél attól, hogy nem elég jó az olvasónknak? Nemi betegségek miatt aggódik?

Elképzelhető, hogy olvasónk partnerét önbizalomhiánya vagy kishitűsége akadályozza abban, hogy feldolgozza a hallottakat. Ez teljesen más érzés lehet számára, mint megtudni, hogy 50-nél több egyéjszakás kapcsolata volt a szerelmének. Aki ilyen helyzetben azt gondolja, hogy de hát az új partnerről se tudni, valójában hány szexuális partnere volt, az téved, egészen más elbírálás alá eshet a prostitúció mint az egyéjszakázás.

A bizalom, a megértés és az őszinteség fontosak a párkapcsolatban, és az, hogy olvasónk erre törekedve felfedte a múltját, bátorságra és őszinte elkötelezettségre utal. Ezzel együtt azonban nem lehet elvárni, hogy a partner azonnal megértse és szemet hunyjon felette, lehet, hogy időbe telik számára, amíg képes elfogadni és megérteni. Ezt a folyamatot csak és kizárólag a beszélgetés segítheti, ha olvasónk elmondja és elmagyarázza, miért választotta annak idején ezt a szakmát és mit is jelentett számára mindaz, mire vágyott már akkor is és mi az, amit megtalált ebben a szerelemben.

A partner érzéseit tisztelni kell ezzel kapcsolatban, és ha ő úgy érzi, képtelen megbirkózni ezzel, de folytatni szeretné a kapcsolatot, akkor célszerű lenne párterapeuta, szexuálterapeuta segítségét igénybe venni. Ez utóbbi azért is jó megoldás, mert a kapcsolatból a múlt megbeszélése miatt eltűnt a testiség, a merevedésre pedig pszichésen is hatással lett. Terápiás segítséggel megoldható, hogy a múlt helyett a jelenre és a közös jövőre koncentráljanak mindketten. Ha pedig nem tudja elfogadni és úgy érzi, nem szeretné folytatni a kapcsolatot, azt is tiszteletben kell tartani.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik