Szórakozás

Majkáék kiakadtak, amiért nem nyertek Fonogram-díjat

A múlt csütörtöki Fonogram-díjátadóra ugyan Majka el se ment – mivel jelenleg Amerikában időzik – , de közösségi oldalán kifakadt, amiért két jelölésből egyet sem sikerült díjra váltaniuk Curtissel. Pedig utóbbi is nagyon bízott a sikerben.

Majka mégsem megy Curtisszel díjátadózni
Inkább elrepült a világ másik végére.

Miért is gondoltam ,hogy nyerhetünk a Fonogram gálán???? Az 5 főből álló zsűriben, akik az év hip hop hangfelvételéről döntöttek, az egyik Petőfi rádiós szerkesztő ( magyaráznom ezt sokat nem kell), a másik egy olyan site vezetője ( Lángoló Gitárok ) ahol nagyítóval kell keresni a hip hopról szóló interjúkat, vagy az ehhez kapcsolódó szakértelmet, és a 3. egy trash metál zenekar basszusgitárosa… Már semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs melle megfelelő szimpátia, bratyizás, vagy oltári nagy seggnyalás

– írta Majka, akivel Király Viktor is egyetértett, hiszen a közös dalukat sem díjazták.

Nem vagyok egy őrjöngős típus, inkább megtartom magamnak a véleményemet, de annyit elmondhatok, hogy tök igaza van Petinek. Teljesen biztos voltam abban, hogy a Füttyössel nyerünk, de nem így lett. Jólesett volna a díj nekem is, főleg, hogy a tíz év alatt, amióta zenélek, egyszer, 2014-ben nyertem egy Comet-gömböt. A szakma valamiért nem akarja elismerni a munkámat. Lehet, többet kéne smúzolnunk.

A Bors megkeresése után, a MAHASZ elnöke, Szűts László is reagált a zenészek elégedetlenségére.

Minden évben megesik, hogy valaki nehezebben viseli, ha nem nyer, bár szerény véleményem szerint már az is győzelem, ha egy előadót jelölnek. Hallottam Majka nyafogásáról, de nem foglalkozunk vele. Akkor nyilván nem volt felháborodva, amikor két kategóriában is jelöltük, mint ahogy akkor sem kérdőjelezte meg a zsűri szakmaiságát, amikor 2005-ben és 2013-ban megnyerte a Fonogramot.

Kiemelt kép: Facebook/ I/I Azurák Csabával

Ajánlott videó

Olvasói sztorik