Szórakozás

Nagyanyja az Alien űrhajóját szinkronizálta, de rokona Bushnak és Meryl Streepnek is

Nagyanyja az Alien űrhajóját szinkronizálta, de rokona Bushnak és Meryl Streepnek is

Nem rossz úgy elérni a harminchoz, hogy hasonlítottak már Meryl Streephez, marha jól énekelsz ABBA-dalokat, és még táncolni is tudsz ezekre. Mindezt a filmvásznon, amire jut némi figyelem. Lily James belépett a harmadik X-be, összeszedtük, miért annyira körülrajongható (és fotógén is) az angol színésznő.

Talán már lecsengett a Mamma Mia! második része okozta ABBA-láz, ha pedig emlékezetes maradt valakinek a zenés mozi (mert hát miért ne lett volna?!), rögtön jegyezzük meg, Lily James nélkül nem sokat ért volna. A most 30 éves színésznő akármiben kap szerepet, egy biztos: lelóg a vászonról, nemcsak mosolyának köszönhetően, hanem nyilván a tehetségének is. Ő nem a Jennifer Lawrence-féle stílussal rúgja be az ajtót, hogy szeressük, konkrétan megszólalnia sem kell ehhez.

1989-ben született az angliai Esher városában még Lily Thomsonként, viszont apja, James Thomson előtt tisztelegve (aki 2008-ban halt meg) James-re változtatta a vezetéknevét. Anyja színésznőként, apja énekesként tevékenykedett ekkoriban, a kis Lily-t gyerekkorában azonnal beíratták egy táncra specializálódott suliba, így tulajdonképpen a Mamma Mia!-ig vezető utat ki is kövezték. Van egy bátyja egyébként:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Szept 25., 2014, időpont: 2:29 (PDT időzóna szerint)

 

Nagyanyja, Helen Horton is színésznő volt, többek közt a Benny Hill Show állandó főszereplőjeként volt ismert, de ami durvább, ő volt az 1979-es Alienben (magyar címén: Nyolcadik utas a halál) látott űrhajó mesterséges intelligenciájának hangja, azaz Anya.

Lily James nagyanyja kergette őrületbe Ellen Ripley-t – Fotó: YouTube

 

Tiniként is művészeti suliba járt, első igen komoly szerepét a Downton Abbey-ben kapta még 2012-ben, de a sorozat rajongói konkrétan gyűlölték emiatt, ugyanis folyamatosan kikezdték azzal az indokkal, hogy a színésznő csúnya, nem való a vászonra, felejtsék már el. Több sértő üzenetet kapott emiatt a közösségi médiában, lényegében fiatal felnőttként tapasztalta meg a cyberbullying jelenségét:

Folyamatosan kaptam az olyan tweeteket, hogy »Még csak jó alakja sincs, szimplán randa«. Ez egy jó darabig meghatározta az életemet. Úgy éreztem magam, mintha valakik ellopták volna az életemet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Szept 27., 2014, időpont: 6:25 (PDT időzóna szerint)

 

Az Abbey ismertséget hozott Jamesnek, bár kétségtelenül nem akkorát, mint a mozivászon. Minimális szerepet kapott az amerikai szuperprodukció Titánok harca című filmben, így a vörös szőnyeges eseményen meg sem jelent. Meglehet, jobban is tette, mert a film elég nagy bukás lett. A színházi darabok váltották egymást a színésznő életében:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Okt 23., 2014, időpont: 1:51 (PDT időzóna szerint)

 

Veszélyes dolog, ha valaki nem takarítja megfelelően az Instagram-fiókját, mert ilyen videókra lehet bukkanni a múltjából. Igen, Ice Bucket Challenge:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Aug 24., 2014, időpont: 9:57 (PDT időzóna szerint)

 

2014-ben, Emma Watsont megverve a castingon, Lily James megszerezte a Hamupipőke főszerepét, ami ugyan kritikailag bukás lett, de világszerte megmutathatta magát egy főszerepben. Öltözködési stílusára már itt fel lehetett figyelni:

Hamupipőke civilben – Fotó: Mike Marsland/WireImage

 

De az igazi, világhírnevet jelentő ismertséget mégiscsak a Baby Driver jelentette neki, ahol a főszereplő, Ansel Elgort barátnőjét alakíthatta. Itt már nemcsak a bájos szőkeség szerepét szánták neki, hanem valamit hoznia kellett magával a művészsuliból is: James énekelgetett a filmben, egész fülbemászó módon. Edgar Wright filmje kasszasiker lett, a színésznő előtt pedig megnyílt az út Hollywoodban:

Musical-szerepre várva, 3, 2, 1… – Fotó: YouTube

 

Hirtelen mindenki rajongani kezdett Lily Jamesért, miután meghallgatta Sky Ferreira Easy című dalát a film egy jelenete közben:

via GIPHY

 

 

 

Lily James egyébként nem tartja magát kimondottan szépségnek, viszont nagyon fotogén, ezt könnyen le lehet szűrni:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Aug 7., 2017, időpont: 1:43 (PDT időzóna szerint)

 

Amerikai nagymamája révén hatod-unokahúga George Bushnak. A korábbi elnök dédapja ugyanis Lily James dédnagyanyjának volt a testvére:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily James (@lilyjamesofficial) által megosztott bejegyzés, Aug 30., 2017, időpont: 5:16 (PDT időzóna szerint)

 

Pasija a tizennegyedik Doctor Who?, azaz Matt Smith:

Ki vagy, Doki? – Fotó: David M. Benett/Getty Images for Burberry

 

Egy Churchill-központú politikai dráma után még egy nagy dobbantás következett: megkapta a Mamma Mia! – Sose hagyjuk abba című zenés film főszerepét, ahol a fiatal Meryl Streep bőrébe kellett bújnia. A dolgot profi módon lehozta a fiatal James: énekelt, táncolt, lelógott a képernyőről tulajdonképpen, ami valahol nem meglepő, tekintve, hogy ha konkrétan nem is, de valahol erre a szerepre készült egész életében.

Van minek örülni, elvégre a legfelkapottabb színésznő lett a premier után – Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

 

Az alienes kötődés után itt van még egy zsenibb: rokonok Meryl Streeppel. Igaz, csak kilenced-unokatestvérek, ugyanis van egy közös ősük még a 17. századból: Henry Howland leszármazottja Streep és James is.

Fotó: Dave J Hogan/Dave J Hogan/Getty Images

 

A divatérzéke kitűnő, még az ilyen mintás ruhákat is mindenki megbocsátja neki, sőt, imádják emiatt:

Boci-stílus – Fotó: Karwai Tang/WireImage

 

Legutóbbi szerepe pedig a Négy esküvő és egy temetés 2019-es folytatásában, a One Red Nose Day and a Wedding rövidfilmben volt. Egyébként utóbbi a britek jótékonyságának köszönhető, és annak, hogy az eredeti film most volt 25 éves. A fél-folytatást a BBC sugározta, és a műsor alatt adományokat lehetett küldeni a nézőknek, hogy azok aztán eljussanak a rászoruló gyerekekhez. Ugyanezt eljátszották pár éve az Igazából szerelem folytatásával.

James alakította Hugh Grant lányát, aki oltár elé vonul. Aztán meg betöltötte a 30-at. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Comic Relief: Red Nose Day (@comicrelief) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2019, időpont: 6:16 (PDT időzóna szerint)

Ez a zenés film lehet a következő Mamma Mia!
Ráadásul Prince-dalokra épül majd.

Kiemelt kép: Jun Sato/WireImage

Olvasói sztorik