Szórakozás

Súlyos börtönbüntetést kapott testmódosítások végzéséért a brit tetováló

Szigorú büntetést hozott a brit bíróság egy extrém testmódosítással is foglalkozó tetováló, Brendan McCarthy ügyében. A „Dr Evil (Dr Gonosz)” művésznéven dolgozó, 50 éves wolverhamptoni férfi 40 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott egy nyelv kettévágása, egy fülcimpa levágása és egy mellbimbó eltávolítása miatt – írja a Guardian című brit lap.

Mint korábban írtuk, McCarthyt szándékos testcsonkítással vádolták meg, miután 2015-ben valaki feljelentette a fotók alapján, amiket ő maga osztott meg a beavatkozásokról a közösségi médiában. Dr Evil éveken át azzal védekezett a bíróság előtt, hogy a kliensei maguk kérték tőle a beavatkozások elvégzését és évek múlva is elégedettek az eredménnyel. Mindemellett McCarthy a stúdiójában, steril körülmények között dolgozott, és a szakértő állapította meg például, hogy a füllevágást egészen szépen csinálta.

Csakhogy csonkítás esetén a brit törvények nem veszik figyelembe az önkéntességet, minden esetet ugyanúgy kezelnek, vagy a bíróság szemében az amit Dr Evil tett, semmiben sem különbözik attól, mintha egy kocsmai verekedés során, egy rozsdás késsel vágta volna le valaki fülét. Ezért utasította el a fellebbezési bíróság azt a beadványt, amit a tetováló áldozattokként kezelt kliensei írtak. A bíróság nem vehette figyelembe, McCarthy mindent az ő beleegyezésükkel, sőt, a kifejezett kérésükre tett.

Miután a beleegyezésen alapuló védelmi taktika összeomlott, enyhébb büntetés reményében McCarthy bűnösnek vallotta magát. A rendőrség ez után tanúként kihallgatta azt az Ezechiel Lott nevű férfit, akinek Dr Evil levágta fülét. Lott azt mondta, nem tudta, hogy a beavatkozás illegális, ha tudta volna, nem végeztette volna el, hiszen annyira nem volt számára életbevágó.

Csak azt csinálta, amire a vendégei kérték, mégis börtönbe küldhetik a brit tetoválót
Szándékos testcsonkítással vádolták meg a Dr Evil néven dolgozó művészt, akár 15 évet is kaphat.

Nick Pinch, a férfi, akin McCharty mellbimbó-eltávolítást végzett azt mondja, több orvost is megkeresett, de senki sem vállalta el, hogy végrehajtsa rajta a beavatkozást. Pinch elmagyarázta, hogy bár a legtöbb férfi azért távolíttatja el a mellbimbóját, hogy az ne zavarja a mellkason viselt tetoválások összképét, az ő esetében más volt a helyzet. Korábban piercingeket viselt a mellbimbójában, ami miatt csúnya és nagy hegszövet alakult a testrészen, ettől szeretett volna megszabadulni.

Az ügy bírája, Amjad Nawaz az ítélet indoklásában kifejtette, hogy a vádlott orvosi végzettség nélkül hajtott végre sebészi beavatkozásokat. Hangsúlyozta, hogy egy fül, vagy egy mellbimbó eltávolítása azért mégsem ugyanaz, mint egy tetoválás elkészítése, vagy egy testékszer behelyezése. Nawaz szerint a köz érdeke, hogy ebben az ügyben elrettentő erejű ítélet szülessen.

McCarthy, aki korábban azt nyilatkozta, ez az ügy teljesen tönkretette az életét, elsírta magát az ítélethirdetés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik