Szórakozás

Kamukövetőket zúdítanak a magyar influenszerekre

Kajdi Csaba és Annoni Zita cicaharca után itt az újabb esemény a magyar közösségi médiában, ám ezúttal a youtuberek munkáját érintik kellemetlen ügyek. Nagy Vivien, a Fify Pairs of Shoes nevű YouTube-csatorna készítője érdekes dologra hívta fel követői figyelmét. Állítólag valaki vagy valakik hamis követőket vásároltak az influenszer Instagram-oldalára, feltehetőleg rossz szándékkal. 

Minderről ő maga nyilatkozott egy Instagram-sztoriban, ott pedig kijelentette: sohasem vásárolna magának követőket, mert attól nem lenne úgysem előrébb.

Fotó: Instagram Stories/fiftypairsofshoes

Az elmúlt három hónap adatai alapján úgy tűnik, nem márciusban ugrott meg Nagy követőinek száma, hanem februárban. Egy oldal segítségével — amivel elemezni lehet az Instagram-követőket, azok számát, illetve különböző statisztikákat lehet készíteni — meg is mutatjuk:

Egy másik influenszerrel, a divatblogger Szabineával is hasonló dolog történt, az ő nevében is követőket vásároltak, hogy negatív színben tüntessék fel. Ő is Insta-sztoriban fakadt ki, és ahogy írja:

Meghekkeltek. De nem a szó ismertebb formájában. Hanem valamelyik büdös paraszt többezer arabot szabadított rá a profilomra. Több ezret. Ha kiderül ki volt, akkor pucéran, mézzel telibeöntve egy vörös hangyaboly tetejére kötözöm.

Fotó: Instagram Stories/szabinea

Szabinea esetében ugyanezt az oldalt hívtuk segítségül, nála viszont konkrétan márciusban ugrott meg a követőszám:

Kiemelt kép: Instagram.com/@szabinea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik