Szórakozás

Csótányokat engedtek szét a nővérek egy nápolyi kórházban

Nővérek vihettek magukkal és ereszthettek szét csótányokat a Nápolyban működő Vecchio Pellegrini kórház baleseti és sürgősségi osztályának kórtermeiben – írja helyi lapokra hivatkozva a brit Sky News.

A kórteremben mászkáló bogarakról az egyik páciens készített videót, amit aztán megosztott a Twitteren. Csakhogy a felvételről egy szakértő megállapította, hogy azon nem helyben is élő csótányok, hanem egy Közép-, és Dél-Amerikában honos faj egyedei láthatók. Ezeket általában hüllők, vagy más egzotikus állatok táplálékaként árulják az állatkereskedésekben.

Az ügyben nyomozás kezdődött, a rendőrök gyanúja pedig a személyzetre terelődött. Azt gondolják, az ápolók a csótányokra hivatkozva akarták kiharcolni az áthelyezésüket egy másik kórházba. A gyanú szerint a csótányokat egy olyan szatyorban vitték be a kórházba, amiben egy lepedő és fűrészpor volt.

Nem ez az első eset, hogy egy kórház személyzete gyanúba keveredik egy rovarfertőzés kapcsán. Tavaly a San Giovanni Bosco kórházban vettek videóra egy beteget, akinek a testét hangyák borították. Az ügy vizsgálata során több kinyitott cukros tasakot találtak a nővérek szekrényei körül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik