Szórakozás

Szingapúrban büntethető lesz, ha valaki titokban veszi le a gumit szex közben

Az angol stealthing szó jelenti azt, mikor szex közben valaki a partnere tudta nélkül távolítja el magáról az óvszert, ezzel a másik felet nemi betegségek vagy nem kívánt terhesség veszélyének kitéve. A kifejezés az elmúlt években terjedt el, köszönhetően annak, hogy egyre többen számoltak be olyan esetekről, mikor kiderült, hogy a kondom figyelmeztetés nélkül került ki az együttlét képletéből aktus közben.

Szingapúrban komolyan is veszik az ilyen ügyeket,

hiszen a Vice beszámolója szerint az országban a büntetőjogi reform részeként benyújtottak egy olyan törvénytervezetet, ami büntethetővé tenné, ha valaki a partnere tudta nélkül szabadul meg az óvszerétől szexuális aktus közben. A törvényekért és belügyekért felelős minisztérium sajtóközleményben jelentette be a tervezetet, ami májusban fogadhatnak el, és amennyiben a törvény hatályba lép, úgy Szingapúr lesz az első ország Ázsiában, ahol büntethető lesz a stealthing.

Az óvszer beleegyezés nélküli eltávolítását ugyanakkor máshol is büntetik: 2017-ben Svájcban 12 év börtönre ítéltek egy férfit (méghozzá erőszak vádját követően), aki egy szexbe torkolló Tinder randi során az aktusba beleegyező nő tudta nélkül húzta le a gumit az együttlét során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik