Szórakozás

Az oltásellenes anyuka aggódva kérdezi, hogyan védhetné meg fiát a kanyarótól

Egy oltásellenes Facebook-csoportban. Miután pont miattuk kezdett el újra terjedni a kanyaró az Egyesült Államokban.

2000-ben örömmel jelentették be, hogy sikerült teljesen eltüntetni a kanyarót az Egyesült Államokban, köszönhetően a betegség terjedését megakadályozó oltásoknak. A boldogság azonban nem tartott sokáig. Az oltásellenes mozgalom terjedésével ugyanis sok szülő nem oltatta be gyermekét, és egyre többen kapják el a kanyarót. És szinte mindannyian olyanok, akik nem kaptak védőoltást ellene.

Érthető, hogy a szülők aggódni kezdenek a gyermekeik egészségéért, azokon a területeken, hol sok a kanyarós megbetegedés. Az egyik ilyen anyuka most híressé vált egy Facebook-oldalra kitett posztja miatt  – írta a Marketwatch.

A nő ugyanis pont egy olyan csoportban érdeklődött, hogy mivel is védhetné meg gyermekét a kanyarótól, aminek tagjainak nagy részük van abban, hogy a betegség visszatért. Egy oltásellenes csoportban.

A nő a Natural Health Anti-Vaxx Community (természetes egészség oltásellenes közösség) oldalára írta:

A hároméves lányom nincsen beoltva, és az államomban jelenleg kanyarójárvány van. Nagyra értékelnék bármilyen ötletet arra, hogy milyen óvintézkedéssel tudnám megvédeni őt.

A bejegyzésről készült fotó aztán terjedni kezdett a közösségi oldalakon, ahol aztán kapott tanácsokat. Emberektől, akik vele ellentétben érezték az iróniát a kérdésében.

Vidd a lapost föld szélére. A levegő ott sokkal tisztább.

 

Próbálkoztál imával?

 

Megpróbáltad már megosztani a fényképét a Facebookon, azzal a szöveggel, hogy egy like egyenlő egy imával?

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock / macniak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik