Szórakozás

Rekord: majdnem két hét eltéréssel szülte meg ikreit egy brit nő

A 32 éves nő négy héttel korábban tudta meg, hogy terhes.

Rekordot állított be egy 32 éves brit nő, miután 12 nap eltéréssel adott életet ikreinek, ami a leghosszabb időeltérés két iker megszületése között, Angliában. A Manchesterben élő Vicky Green a terhessége 26. hetében volt, amikor megszülte Presley nevű kisfiát, de a szülés leállt, mielőtt testvére, Paisley megszülethetett volna.

Green a helyi sajtónak elmondta, alig négy héttel Presley megszületése előtt tudta meg, hogy terhes, miután a menstruáció megszűnését eleinte a stressznek, és nem egy esetleges terhességnek tudta be.

Aztán csinált egy terhességi tesztet, majd egy újabb sokk érte, amikor az orvosi vizsgálatok alatt kiderült, hogy ikreket vár.

Mindössze két hete volt arra, hogy megeméssze a hírt, amikor idő előtt szülni kezdett. A manchesteri St. Mary kórház orvosai megpróbálták leállítani a szülést, de nem jártak sikerrel, és koraszülöttként életet adott egyik gyermekének. Majd ezután leálltak a szülési fájdalmak, és az orvosok hazaküldték, mert a második gyermekkel minden rendben volt.

Azonban Green elkapott egy fertőzést, és emiatt az orvosok 12 nappal az első szülés után császármetszéssel világra segítették Presely ikertestvérét is.

A ikerpárt bent tartották a kórházban, hogy megerősödjenek, és végül öthónaposan engedték őket haza. Green elmondása szerint mindketten egészségesek, „csodálatosan jól vannak, és minden egyes nap híznak”.

Egyébként a legnagyobb időkülönbség két iker megszületése között 87 nap, egy óra és 45 perc volt. Ezt 2012-ben állította be egy 33 éves ír nő, Maria Jones-Elliot. A legrövidebb idő pedig 22,976 másodperc volt*, ami egy kanadai nő, Amanda Dorris nevéhez fűződik, aki 2017-ben adott életet ikreinek.

(*A cikkben először 22 perc szerepelt, a hibáért elnézést kérünk)

A kiemelt képen Vicky és barátja, Darren Green, az ikrekkel, akik 12 nap különbséggel születtek meg. Fotó: Worldwide Features / Barcroft Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik