Szórakozás

Megvan a 2018-as X-Faktor három döntőse

Alig kezdődtek el az élő show-k, máris eljutottunk az elődöntőig. A négy mentor közül már csak kettő izgulhatott, hiszen Gáspár Laci két lánya, Tamáska Gabriella és Arany Timi, valamint ByeAlex két csapata, a Stolen Beat és a USNK álltak színpadra a továbbjutásért. Az előadók egymás után két dallal is szerepeltek. Először egy általuk választott sztárral énekeltek duettet, majd egyénileg is bizonyíthattak.

A műsort a Stolen Beat nyitotta, akik Nemazalánnyal énekelték el a Petőfi Sándor című dal átírt változatát. Az értékelésnél azonnal vita robbant ki. Nagyjából mindenki elégedett volt a produkcióval, Gáspár Laci viszont elkezdte kritizálni a srácokat, majd egyre jobban belehergelte magát a szidásukba. Végül oda lyukadt ki, hogy hamis és gyenge éneklést hallott, aminek nincs helye az X-Faktorban.

Véleménye a második kör után sem változott meg, ezért úgy gondolta, a Stolen Beat nem érdemel széket. Radics Gigi is ezen az állásponton volt, ám Puskás Peti és ByeAlex azt érezte, hogy a két szék egyike jár nekik. A szavazategyenlőség miatt a nézők akarata érvényesült, így a fiúk leülhettek.

A második versenyző Arany Timi volt. Ő Tóth Gabival énekelt, ami olykor hamis hangokkal tűzdelt ordibálásba ment át. Mentora, Gáspár Laci szerint azonban tökéletes volt és felrobbantották a színpadot. A korrektség jegyében, – Gáspár elfogult viselkedésével ellentétben – ByeAlex is csak dicsérte az énekesnőt. Radics Gigi és Puskás Peti azonban elmondták, hogy nem volt hibátlan a produkció. Gáspár ezt hallva már fejhangon ordibált, mire Puskás megjegyezte, hogy mentortársa mindenkiben hallja a hibát, csak a saját mentoráltjaiban nem.

Gáspár persze ezt kikérte magának és hogy bizonyítson, a második kör után ő is elismerte, hogy nem teljesen elégedett. Ismét szavazategyenlőség állt fent, Arany Timit viszont nem ültette le a közönség.

Tamáska Gabriella Berkes Olivérrel állt színpadra, amit ugyan ő nagyon élvezett, de a mentorok már kevésbé. Úgy érezték, hogy a versenyző elbújik az énekes hangja mögé, emiatt ByeAlexnek nem volt duettérzése, de a többiek sem érezték az erőt a produkcióban. Inkább cukinak találták.

A második forduló még rosszabbul sikerült, pedig Lady Gaga dalának – amit a Csillag születik című filmben is hallhattunk – nagyot kellett volna ütnie. Tamáska Gabinak a mentorán kívül senki sem szavazott bizalmat, így a nézői szavazatok elő se kerültek, azonnal a veszélyzónába került.

A USNK megint írt egy új dalt, amit Tóth Gabi exével, Trap kapitánnyal azaz Molnár Tibivel kiegészülve adtak elő. Radics szerint megint hozták a tökéleteset, de ebbe még Gáspár sem tudott belekötni, sőt, azt mondta, hogy ez akár egy győztes produkció is lehet.

A formáció a második körben magyarul rappelt és überelni tudták magukat. A négytagú zsűri egyöntetűen továbbküldte őket a döntőbe.

ByeAlex ezután megnyugodhatott, hiszen két versenyben lévő csapata a finálé biztos résztvevői lettek. Gáspár Laci két énekesnője viszont rághatta a körmét. A nézőknek közülük kellett kiválasztani a harmadik döntőst. Az eredmény pedig megszületett.

A 2018-as X-Faktor döntősei: a Stolen Beat, a USNK és Tamáska Gabriella.

Kiemelt kép: Facebook/X-Faktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik