Szórakozás vélemény

Valaki magyarázza el Till Attilának, hogy mi az igazi álhír

Hatalmas vicceskedéssel indult a kedd reggel, főszerepben Till Attila, Majka és Stohl András. Vélemény.

Történt, hogy a trió együtt vacsorázott barátaikkal, barátnőikkel, Till Attila születésnapját ünnepelték, a csoportképhez pedig Majka Instagramon azt írta:

47 lett ez a kis kis kis…. na, mindegy… Boldogat haverkám + Stohl eljegyzés!!

A Facebook és az Instagram előtti időkben az ilyen infók kizárólag a heti magazinokba kerültek be, vagy maximum a Fókuszba, ma viszont már az sem ritka, hogy valaki az Instagramon jelenti be, hogy terhes, vagy oda posztolja az első fotót a gyerekéről – már amin a kicsi arca is látszik. Joggal hittük tehát mi, illetve több másik oldal is, hogy Stohléknál eljegyzés történt, ezt hírként megírtuk és végeztük tovább a munkánkat.

Egészen addig, amíg Stohl András nem posztolt újra Instagramon.

A színész éjjel tett közzé egy képet, amihez annyit írt:

Ennyit tud a bulvár. Ez a része a képnek poén volt.

Az a bulvár, ami az ismertséget hozza, generálja és tartja fent többi között az említett hármasnak is, és amelynek része például a Best magazin, ami a két héttel ezelőtti számának fél borítóját, a belső oldalai közül pedig kereken négyet Stohl András két gyerekével készült fotóinak szentelt, illetve annak, hogy arról beszélhessenek, milyen mozaikcsaládban felnőni. Az „ennyit tud” kifejezésen még túl is lehet lendülni, mert tényleg minden médium úgy járt el, ahogy 2018 év végén egy ilyen helyzetben kell, Till Attila viszont tovább ment: a történéseket úgy kommentálta, hogy

beindult a média álhír dömping.

Ez már több sebből vérzik, tekintve hogy Stohllal ellentétben Till nem színészkedik aktívan, tehát szinte teljesen a műsorvezetésnek él. Azokat a műsorokat vezeti, amikre a nézőket az általa álhírgyárnak nevezett bulvároldalak hírei terelik a nézőket. Másrészről pedig ha valaki magát komoly embernek tartja, akkor pláne 2018-ban és pláne Magyarországon megőrzi az álhír szót arra a kategóriára, amire valóban vonatkozik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Till Attila (@tillattila) által megosztott bejegyzés, Dec 4., 2018, időpont: 12:14 (PST időzóna szerint)

Még elgondolkodtatóbb egyébként Till álhírezése annak fényében, hogy a Tv2 Andy Vajna és Kökény-Szalai Vivien regnálása alatt a kormány szócsövévé vált, a Mokka cukikutyás szpotjait felváltották a kormány tagjainak alákérdezős „interjúi”, a Tényekben pedig olyan „híreket” konferálnak fel a műsorvezetők, hogy elképzelni nem tudjuk, mit mondanak majd a gyerekeiknek, ha azok felnőtt fejjel viszont látják azokat.

Boldog születésnapot, Till Attila, tényleg megéri semmibe nézni azt a közönséget, amiből részben él az ember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik