Szórakozás

Várkonyi Andrea szerint ilyen döntést az ember nem keddről szerda reggelre hoz meg

Várkonyi Andrea volt Tatár Csilla „34” című YouTube-műsorának vendége, és elkerülhetetlen volt, hogy ne essen szó Bochkor Gáborról is. Várkonyi rögtön azzal indítja a beszélgetést, hogy rendkívül nehéz időszakon van túl, sem baráti kapcsolataiban, sem kollegiális formában nem tudott az lenni, aki akart. Ezt nővére halálával magyarázta a műsorvezető, akit hosszas betegség után veszített el Várkonyi, innentől megváltozott a szemléletmódja:

Hirtelen nagyon élesen elkezdtem látni a körülöttem élő embereket, teljesen más szemmel. […] Én nem várok sokat, de látod azt egy ilyen helyzetben, hogy ki mennyire áll melletted. Kiderül, ki az, akinek csak akkor kellesz, ha jól vagy és ragyogsz, minden oké körülötted – és ki az, aki tesz abba akkor energiát, hogy akkor is ott legyen, amikor nem így vagy, és neki mondjuk támaszt kell nyújtania

— fogalmazott Várkonyi.

A műsorvezető úgy gondolkodik, ilyenkor már érdemes azokat a dolgokat is rendbe tenni, amelyek szintén nem működnek, mert jobb letudni a rossz dolgokat egyszerre. A beszélgetés ezen pontján Tatár Csilla felteszi a kérdést: de akkor mégis miben változott meg Várkonyi Andrea? Erre egy héttel ezelőtt Bochkor Gábor is kitért, ő azt mondta, felesége személyisége teljesen átalakult.

Bochkor szerint Várkonyi Andrea személyiségváltozáson esett át
Bochkor Gábor nehezen tette túl magát a válásán.

Nulltoleranciám lett gyakorlatilag. Az a fajta energiám, hogy én toleráljak nem őszinte embereket vagy érdekembereket magam körül, az a fajta energiám lenullázódott

— meséli az interjúban Várkonyi, majd azt is hozzáteszi, ilyenkor értékeli át az ember, mire érdemes igazán energiát fordítani.

A pszichológus diplomát nem rég megszerző Várkonyi szerint csak akkor nem un bele bizonyos dolgokba, ha képes egyszerre több dolgot csinálni, épp ezért tette le a spanyol felsőfokú nyelvvizsgát is.

A Tényekben való műsorvezetést egysíkúnak tartja, az orvosi egyetem után hiányzott neki a szellemi igénybevétel, emiatt kezdett bele a pszichológiai tanulmányok elsajátításába is.

A beszélgetés közepén elkerülhetetlen, hogy a Bochkor Gáborral való szakítás felé terelődjön a téma:

Ilyen döntést az ember nem keddről szerda reggelre hoz meg. Főleg amikor már nem 20 éves és van egy gyereke. […] Én ezt nyilván átgondoltam anyagilag, nyilván átgondoltam leginkább a gyerekem szempontjából. […] Kicsit belül erre már kellett készüljek ahhoz, hogy ez egy felelősségteljes döntés legyen

— magyarázza Várkonyi, aki a döntéshozás legnagyobb problémájának a magyarázkodást tekinti, hiszen szereti magát megértetni mindenkivel, de az emberek folyamatosan teóriákat gyártanak róla. Várkonyi nem akarja tervezni a jövőjét, és inkább nyitva hagyja az ajtókat magának. Az egyedülálló anya szerepébe könnyű volt belehelyezkednie, mert régen is sokat volt egyedül, a párkapcsolátban is sok mindent vitt egymaga.

A végén jönnek a műsorformátumból adódó gyorskérdések, melyből érdemes azért szemezgetni, a legjobb talán Tatár Csilla „mit csinálnál, ha nyernél 50 millió forintot kaparós sorsjegyen?” című kérdése.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Kiemelt kép: Fem3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik