Szórakozás

„Szeretem a teknősöket”, avagy minden idők legmeglepőbb tévés interjúi

A hülyén röhögő spanyoltól a teknőskedvelő zombikisfiúig.

Amint arról a minap beszámoltunk, Maradona ismét őrületes interjút adott. Az Isteni Diegót, aki jelenleg a mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaola edzője, arról kérdezték a legutóbbi meccs után, hogy mit gondol a liga színvonaláról. A következőket válaszolta:

A látottak nem hagytak minket hidegen: azonnal kedvet kaptunk, hogy kikeressük az internetből minden idők leghülyébb interjúit. Nem foglalkoztunk a botrányos körülmények között félbeszakadt sztárinterjúkkal, csak az emlékezetes, időközben mémmé vált pillanatokkal. Következzenek az utóbbi évezredek leghülyébb interjúi – a teljesség igénye nélkül.

Szopd le anyádat – már bocsánat!

Ha már Diegóval kezdtük, folytassuk egy parádés magyar pillanattal. Rósa Dénes interjút ad.

Magyar focis példából még lenne pár tucat (Pinyőtől – Véberig), úgyhogy jöjjön még egy fincsi Détári-nyilatkozat, aztán igyekszünk visszafogni magunkat, és rátérünk a külföldi interjúkra.

A hülyén röhögő spanyol

„A leghülyébb interjú” kifejezésről nyilván a legtöbbünknek egy 2007-es beszélgetés jut eszünkbe, amikor is Juan Joya Borja, azaz El Risitas válaszolt Jesus Quintero kérdéseire a Ratones Coloraos című műsorban. Az adásból – pontosabban Risitas idióta röhögéséből – akkora mém lett, hogy az utóbbi években alig volt jelentős magyar politikai esemény vagy miniállamtól elszenvedett focivereség, amelyet nem követett Risitas-paródia. De ez itt az eredeti:

A szakértő családja

Az utóbbi évek egyik legismertebb esete egy 2017-es Skype-interjú volt: bizonyára mindenki emlékszik, ahogy Robert Kelly külpolitikai szakértő a BBC-nek nyilatkozott a dél-koreai kormányválságról, de kisvártatva az egész családja megjelent a háttérben. A videó megtekintéseinek száma azóta megközelítette a 30 milliót.

El kell rejtenetek a gyerekeiteket!

2010-ben egy bűneset nyomán lett mém egy interjúalanyból. Az alabamai Antoine Dodson arról beszélt a riporternek, hogy a házukba betörő ember molesztálta a lánytestvérét. A téma önmagában egyáltalán nem vicces, csakhogy Dodson egy kicsit túljátszotta.

Nyilvánvaló, hogy van egy erőszakolónk Lincoln Parkban. Bemászik az ablakotokba, elragadja a családtagjaitokat, megpróbálja megerőszakolni őket. Úgyhogy el kell rejtenetek a gyerekeiteket, a feleségeiteket, a férjeiteket, mert ezek a világon mindenkit megerőszakolnak!

Ebből is mém lett: csak az egyik remix, amely a videóból készült, 140 milliós nézettséget ért el a YouTube-on.

A hasbeszélő szenátorjelölt

Ha rákeresünk a YouTube-on „a világ legbizarrabb interjúja” kifejezésre (mármint angolul), akkor egy Fox News-os műsor lesz az első találat, ahol Barry Hinckley republikánus szenátorjelölt és kisfia, az ötéves Hudson a megszólaló. Amikor a műsorvezető az apja mellett kampányoló kissrácot kérdezi, az apuka tátog, mintha hasbeszélő lenne. Érthetetlen, bizarr pillanatok. (1:40-től érdemes nézni a felvételt)

Kotkodács

A magyar mezőnyből kiemelkedik az a 2018. márciusi felvétel, amelyen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Tichy-Rács József a köztévében ismerteti az országos listát állító párt programját.

A videó természetesen a nemzetközi sajtót is bejárta, a nyilatkozó csirke bekerült a világ egyik legismertebb showműsorába, a kotkodácsolásból pedig remixek is készültek.

Nem fogadott hívás

Jöjjön egy olyan interjú (a vietnami VTV1 adásából), amelyben minden a legnagyobb rendben zajlik, egészen addig, amíg váratlanul meg nem szólal egy telefon:

Szeretem a teknősöket

A végére hagytuk minden idők legértelmetlenebb interjúját. Egy Jonathan nevű, zombira maszkírozott kisfiú az alany; erről próbál beszélni vele a riporter:

Jonathan, fantasztikusan kifestették az arcod. Mit gondolsz?

– teszi fel a kérdést, mire a kisfiú közepesen adekvát válasszal áll elő:

Szeretem a teknősöket.

A riporter nem esik zavarba, és így zárja le a teljesen értelmetlen beszélgetést: Remek. Nagyszerű zombi vagy! 

A videót 60 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on.

Hazudtunk az imént, mert nem a teknőskedvelő zombikisfiú az utolsó darabunk, hanem ez a válogatás minden idők leghülyébb interjúiról (amely nyilván a teknőskedvelő zombikisfiúval kezdődik):

 

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik