Szórakozás

Nem csak Cardi B balhéja miatt érdemes az őszi divathetekről beszélnünk

Október 3-án véget ér a Párizsi divathét, ezzel párhuzamosan pedig befejeződtek az őszi divathetek. A New York-i, Milánói, Londoni és az előbb említett Párizsi divatheteken mutatták be a legnagyobb divatkonszernek a 2019 tavasz-nyári kollekciójukat, és bár azt gondolhatnánk, hogy a kifutón látottaktól nincs fontosabb, ez nem feltétlenül állja meg a helyét. A divathetek legfontosabb pillanataiból válogattunk. 

Valaki elmagyarázhatná, hogy mit visel Blake Lively a Párizsi divathéten
Külön szeretnénk felhívni a figyelmet a cipőre.

Mielőtt azonban megmutatnánk az elmúlt hetek legfontosabb és legemlékezetesebb divatpillanatait, szeretnénk leszögezni, hogy cikkünkben szereplő celebgyerekek kifutón való debütálása nem a véletlen műve, a legújabb, és úgy tűnik, hogy eddig a legsikeresebb tendencia alapján ugyanis, a legtöbb sztár gyereke már nem filmes és zenei karrierben gondolkodik, hanem inkább a divatszakmát hódítanák meg. A igazsághoz azonban az is hozzátartozik – amelyről bővebben a Racked cikkében olvashatnak – , hogy a legtöbb világsztár gyerekének szinte egyáltalán nem kell végigszenvednie a modell szakmát érintő lépcsőfokokat, vezetékneveik miatt ugyanis szinte egyből a legnagyobb márkák foglalkoztatják őket. Tökéletes példa erre Kendall Jenner, aki a többi modellhez képest karrierjét nem 14 évesen, katalógusmodellként kezdte. Jenner modellkarrierjének hátterében anyja, Kris Jenner állt, aki egy nap körbetelefonált ismerősei közt, aminek köszönhetően lányát leigazolták egy modellügynökséghez, ahonnan azonnal a legnagyobb tervezők keze alá került, 2017-re pedig ő lett a legjobban fizetett modell.

Jöjjenek tehát a legfontosabb pillanatok az őszi divathetekről.

Madonna lányának melleit csak kagylók takarták

Bár egy ideje már modellkedik, Madonna legidősebb lánya, Lourdes Leon a New York-i divathéten debütált a nagy modellek között. A 21 éves Leon a Gypsy Sport bemutatóján vonult végig a kifutón egy visszafogottnak kicsit sem mondható összeállításban: a világsztár lányának melleit mindössze két kagyló takarta, ám azok sem voltak túl nagyok. A szettről természetesen fotó is készült, amit Loen maga osztott meg saját Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lourdes Leon (@lourdesleon_official) által megosztott bejegyzés, Szept 13., 2018, időpont: 4:47 (PDT időzóna szerint)

Cindy Crawford lánya most lett nagybetűs modell

Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber lassan beéri anyját, mármint ami a modell karriert illeti: Gerber volt a Párizsi és a Milánói divathéten az egyik legnagyobb híresség, aki a kifutóra lépett. A mindössze 17 éves lány a legismertebb luxuskonszernek – Chloe, Saint Laurent, Salvetorre Ferragamo, Prada – kifutóján vonulhatott végig az elmúlt hetekben, amiben talán kicsit az is közrejátszott, hogy arcra gyakorlatilag egy az egyben fiatalkori édesanyjára hasonlít.

Kaia Gerber a Párizsi divathéten, a Chanel bemutatóján (Fotó: Peter White/Getty Images)

Kendall Jenner és Bella Hadid együtt vonulnak a kifutón

Ami a múltszázad végének Naomi Campbell és Linda Evangelista volt, az a 21. század legelejének egyértelműen Kendall Jenner és Bella Hadid, így szinte magyarázni kell, hogy miért számít történelmi jelentősségűnek, hogy a két modell egyszerre lépett Off White kifutójára.

Ráadásul Jennerhez hasonlóan Hadidnak sem kellett túl sokat küzdenie, hogy modellként élje az életét. Apja, Mohamed Hadid gyakorlatilag a celebek ingatlan fejlesztője, nevéhez fűződik a legtöbb Bel Air-i – Los Angeles egyik leggazdagabb kerülete – luxusszálloda és kúria, anya, Yolanda Hadid pedig egykor maga is modellkedett. Azon pedig már nyilván meg sem kell lepődnünk, hogy Hadid testvérei, Bella és Anwar Hadid szintén keresett modellek.

Cardi B és Nicki Minaj balhéja

Természetesen nem csak a celebgyerekek modell karrierjéről szólt az elmúlt pár hét, voltak ettől sokkal fontosabb botrányosabb dolgok is. Itt van például rögtön Cardi B, aki a a New York-i divathét egyik buliján hozott össze majdnem egy laza tömegverekedést, miután megpróbált nekimenni Nicki Minaj-nak. A Harper’s Bazaar partiján történt incidensnek végül egészen hamar vége lett, ami annak volt köszönhető, hogy a támadó felet többen lefogták, így csak a cipőjét tudta Minajhoz vágni, de balszerencséjére az sem talált célba. A TMZ információi szerint amúgy Cardi B gyakorlatilag a semmiből felbukkanva, kifejezetten agresszívan közelítette meg Minajék asztalát, miközben azt ordította, hogy mondani akar a rappernek valamit. A biztonságiak szinte azonnal közbeléptek, ám a celeb cipője ekkor már bőven repült Minaj arcának irányába. Cardi B végül egy elég durva púppal a fején hagyta el a helyszínt, a balhé hátterében pedig az állhat, hogy Minaj beszólhatott az egykori sztrippernek valamit nemrég született gyerekével kapcsolatban.

Felfújható székek a Prada bemutatóján

És akkor ehhez nem is írunk semmit, csak ideteszünk egy fotót.

Fotó: Pietro D’aprano/Getty Images

Táncosok a Dior bemutatóján

Bár a táncművészetet és a divatot nem először kombinálják művészek, a Dior a Párizsi divathéten mégis valami egészen újat tudott mutatni.

Kiemelt kép: Steven Ferdman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik