Szórakozás

VV Kinga terhességi mérgezéséről mesélt

Kutai Kinga, akit a Való Világ ötödik szériájából ismerhet az ország, július 27-én adott életet első gyermekének, Beninek. Az egykori villalakó viszonylag nyíltan mesél követőinek gyermekéről, olyannyira, hogy egyik legfrissebb Instagram-sztorijában például terhességi toxémiájáról, azaz mérgezéséről vallott.

Az utolsó kép VV Kinga babájáról, hason belül
Kutai Kinga már a terhessége legvégén, a kilencedik hónapban jár. 

De, hogy pontosan mi az a terhességi toxémia? Egy jellegzetes tűnetekkel, extrémebb esetekben magzati és anyai életveszélyes állapottal járó betegség. Tünetei közé sorolandó a magas vérnyomás, a fokozott trombózishajlam és a lepénykeringés csökkenése, melynek következtében lepényelégtelenség alakulhat ki. A Való Világ egykori játékosánál csak a vajúdás közben – gyakorlatilag egy nap alatt – alakult ki terhességi mérgezés, így viszonylag gyorsan történtek nála az események.

Fotó: Instagram/@kutaikinga

Bejött az orvosi team, hogy sürgősségi császárral azonnal ki kell emelni Benit. Őt vissza sem kaptam a szülést követően, inkubátorban tartották egész éjszakára, mert magas volt a pulzusa. Nekem meg nem akart napokig helyreállni a fehérjeszint a szervezetemben

– olvasható VV Kinga bejegyzésén.

Kiemelt kép: Instagram/@kutaikinga

Ajánlott videó

Olvasói sztorik