Szórakozás

Hiába állították az orvosok, hogy nincs esélye, már féléves a valaha született legkisebb brit baba

Születésekor akkora volt, mint egy dobozos üdítő.

Theo Taylor mindössze 350 grammos volt, akkora, mint egy üdítős doboz, amikor fél évvel ezelőtt világra jött egy brit kórházban. Az orvosok semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben fog maradni a kisfiú, aki a legkisebb újszülött volt, aki valaha is megszületett Nagy-Britanniában.

Anyjának azt javasolták a kórházban, hogy abortálja a terhességét, miután a gyerek növekedése leállt a méhében. A 24 éves Katie Rhodes azonban egy nappal később megszülte a kicsit, aki koraszülöttként, a terhesség 24. hetében, császármetszéssel jött világra egy manchesteri kórházban – írta a Metro című brit bulvárlap.

Még az orvosokat is meglepte, hogy milyen pici volt. Arra számítottak, hogy a március 15-én világra jött fiú nagyjából 450 grammos lesz, de amikor megmérték, kiderült, hogy mindössze 350 grammot nyom. Annyit, mint egy dobozos üdítő.

A szülőket az orvosok figyelmeztették, hogy a gyerek szinte biztosan meg fog halni, még azelőtt, hogy haza tudnák vinni. A „kis harcos” azonban végül mindenkit meglepve életben maradt, és júliusban már haza is vihették szülei.

A kiemelt képen Theo Taylor Fotó: Alex Cousins / SWNS.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik