Szórakozás

Kim Kardashiannek vaginafertőzése lehet a tangája miatt

Kim Kardashian az egyik utolsó Instagram-bejegyzésében jókora kőművesdekoltázst villant, sárga ruhájából jócskán kikandikál a tangája. Ami nem is akármilyen, Tom Ford tervezte a Guccinak 1997-ben. Akkor, amikor Kardashiannek megszületett a húga, Kylie Jenner,  egy bikiniszett része volt.

@kkwbeauty Contour Singles Available NOW kkwbeauty.com

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Hogy honnan szerezte, több leheőség is előfordulhat:

  • egy turkálóból,
  • az édesanyjáé, Kris Jenneré volt, aki neki adományozta,
  • vagy a Gucci adta neki oda az archívumából.

Szóval az is előfordulhat, hogy korábban valaki már hordta.

Valószínűleg Kardashian mindent megtett, hogy megfelelő tisztaságú legyen a ruhája és ügyel az egészségére, mindenesetre nem árt vigyázni az ilyen vintage ruhákkal – mondta dr. Jill Rabin a Daily Mailnek.

Nem minden ruhát lehet kimosni, így benne maradhatnak baktériumok, foltok. Poratka, kólibaktérium, apró betyárkörte és egyéb allergének bújhatnak meg benne, ami bekerülhet a vaginába és ott kiütést, fertőzést okozhatnak.

Rabin szerint sosem tudhatjuk pontosan, milyen egészségügyi problémái voltak annak, aki korábban hordta azt az alsóneműt.

Biztos vagyok benne, hogy Kim Kardashiannak elég forrása van ahhoz, hogy megfelelően kimossák a ruháit, és abban is, hogy jó orvosai vannak.

– nyilatkozta Rabin, aki ugyanakkor nem szeretné, ha ebből divat lenne, és szerinte a legjobb, ha mindenki újat vásárol magának.

Egy 2017-es tanulmány szerint egy tiszta (vagy legalábbis annak hitt) alsónemű 10 ezer baktériumot tartalmaz. A mosógépből, azt ugyanis szinte sose takarítják. A tanulmányt készítő Good Housekeeping Institute szerint az alsóneműket 60 fokon kell mosni, és egy év után kidobni.

Rabin szerint azonban más probléma is lehet a Gucci – egyébként most az eBayen 160 ezer forintba kerülő – tangájával. Nejlonból vagy poliészterből készült, pedig a legjobb, ha pamutból lenne. Annak a legjobb a légáteresztő képessége, kevesebb így ott a nedvesség, a hőfok is kisebb, amik a baktériumok melegágya máskülönben.

És még egy, amiért Rabin nem rajong az alsóért: csak pár anyagcsíkból áll, egy mozdulattal a végbélből a vaginához érhetnek a baktériumok. Nem azt mondja, hogy senki se hordjon tangát, de akik érzékenyebbek a fertőzésekre, azok inkább kerüljék.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik