Szórakozás

Joshi Bharat új műsora néhány sebből vérzik

Joshi Bharat a FEM3-mal karöltve újraélesztette fájdalmas szóviccen alapuló Joshi, a legjobb barát című műsorát, az új formátumban pedig meghívott vendégeivel (illetve szakértővel) betelefonáló nézőknek ad párkapcsolati és mindenféle tanácsokat. Augusztus 2-án este volt az első adás, megnéztük, miben különbözik Anettka Budapest TV-s produkcióitól.

Sarka Kata: Sokáig nem tudtam, mit jelent az, hogy rezsi
A műsorvezető arra is rácsodálkozott, hogy ennyibe kerül a víz.

A műsor eleve egy helyreigazítással indult, ugyanis bár Joshi Bharat a drámai hatás kedvéért egy korábbi idézetével konferálta fel Kasza Tibit (akinek egyébként az „apává válásához rögös út vezetett”), miszerint ha nem találja meg az igaz szerelmet, akkor ő belehal. Kasza cáfolta, hogy valaha ezt mondta volna, mire a videó leírása szerint „lélekbúvár” Bharat azt válaszolta,

de hát mindenki belehal.

Az első etap egyébként elképesztően klisés lett, Szabó Gábor elismerően csettintene, később kiderült, hogy

  • Kaszának álmában jött az első pánikrohama;
  • szerinte ne szedjen senki gyógyszert a pánikrohamra, mert pszichésen meg lehet oldani;
  • ráadásul a hideg a legjobb orvosság, ezért a hűtőből nézzünk rágcsát magunknak, ha pánikrohamunk van;
  • egyszer vezetés közben érezte a meghalás folyamatát, ezért nem is hívott segítséget és elindult az autójától.

Ezután Joshi Bharat felidézte Kasza gyerekkori emlékét, miszerint csúfolták őt rendszeresen, de Kaszának tíz percen belül másodszor kellett kijavítania a műsorvezetőt,

ugyanis nem csúfolták gyerekként.

Ezután jött az első telefonáló, Flóra, aki elmondta, a munkahelyi stressz miatt depressziós lett és pánikrohamai is lettek. Sok segítséget nem kapott, mert bár azt javasolták volna, de nem mondhatták ki, hogy mondjon fel, ráadásul „nem lehet hősködni, a számlákat fizetni kell”. Kiderült, Flóra már keres új munkát éppen, Bharat szerint ebbe kéne kapaszkodni, hogy majd ez sikerül, Kasza pedig azt tette hozzá, hogy menjen el futni, ne a négy fal között szorongjon.

Joshi szerint,

ha nem is tud mindenki elutazni Kínába, mint Kasza Tibi tette, fontos, hogy megtalálja a saját Kínáját.

Jelentsen ez bármit is.

A szünet után S. Tóth Márta coach ült be Kasza helyére, aki üzent Flórának is. Szerinte meg kellene találnia a forrását a rossz érzéseinek, nem csak ráfogni a munkahelyére, hogy amiatt van. Joshi Bharat belelkesült, felvetette, lehet, nem is a munkahellyel van baj, hanem egy gyerekkori rossz emlék miatt érzi magát így Flóra.

Lehet, hogy olyan illat van a munkahelyén, ami ezeket idézi fel.

A második telefonáló Márti volt, aki szintén a pánikbetegségről kérdezett. Márti férje hirtelen halt meg pár éve, ő pedig pánikrohamot kapott az utcán, ahol a mentősök mondták neki, hogy pánikbeteg lett. Kórházba vitték, kapott gyógyszert, amiről azóta nem tud leszokni.

De javult valami?

– kérdezte Joshi Bharat Mártitól arra, hogy a nő azóta rengetegszer rosszul van, minden nap. A következő rész kissé zavaros volt, ugyanis a szakértő megkérdezte a nézőt, hogy van-e otthon még bármilyen személyes tárgya a hat éve meghalt férjétől, amikor azt mondta, nem, Joshi Bharat egy személyes példát hozott fel. E szerint Bharat családjában is történt hasonló(?): elvesztettek valakit, Bharat bátyjának kisfia pedig megbetegedett, de

nem feltétlenül amiatt, hogy kit veszített el, hanem látta, hogy a többiek hangosan gyászolnak és ez megérintette lelkileg.

Érdemes megnézni Joshi Bharat építő jellegű hozzájárulását a beszélgetéshez:

Egyébként leghasznosabb tanácsként azt mondja Máriának, hogy

lépjen tovább, ez nem természetes állapot.

A szakértő szerint fontos, hogy a gyász öt szakaszát megéljük, amikor azonban Joshi Bharat megkérdi, melyek ezek, segítsenek a nőnek, S. Tóth bevallja, nem tudja, de majd összeszedi.

A  harmadik telefonáló szintén Márti volt, aki 15 éve bennragadt egy liftben és fél órát kellett várnia, hogy a szerelők odaérjenek. Azóta bármikor, ha liftbe kell szállnia, halálfélelme van és rosszulléte keletkezik.

Nézzük meg, az ő esetében hogyan nézett ki a diagnózis.

A harmadik betelefonáló a húszéves György volt, akinek a szülei elváltak, amikor szakközépiskolás volt, nem találta a helyét, nem voltak barátai, a pszichológus se segített, viszont az osztályfőnöke ásványi karkötőt adott neki – ami végül hatott is. György emiatt telefonált, hogy másoknak is ajánlja az ékszert. A srácot elég gyorsan lekeverték, Joshi Bharat pedig sokszor elmondta utána a placebo szót.

Érdemes a szakértő arcát megnézni.

A negyedik betelefonáló Ilona volt, a vigasz miatt hívta Joshi Bharatot, mert fájt a lelke és hiányzik neki a férje, aki hét éve meghalt. Joshi Bharat erre azt válaszolta,

addig jó, amíg fáj.

Ezután Hevesi Kriszta következett szakértőként, de mikor megláttam, hogy még csak az adás felénél vagyok, belepörgettem és elérkeztem a legzseniálisabb részhez – Joshi Bharat pókerarcához.

Nézzék csak!

A műsor komolyságáról egyébként annyit, hogy az adás ezzel a diszklémerrel indul:

Fotó: fem3.hu

Az egész adás itt érhető el:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik