Szórakozás

A nap hülyéje, a férfi, aki egy bölénnyel kötekedett a Yellowstone parkban

Az egyik látogató készített videót a veszélyes jelenetről, amin milliók szörnyülködnek.

Hatalmas felháborodást okozott egy videó, amin azt lehet látni, ahogy egy férfi egy bölényt cukkol az amerikai Yellowstone parkban. A felvételt Lindsey Jones szerdán tette közzé Facebook-oldalán. Azóta már több mint ötmilliószor nézték meg csak az ő oldalán, és további milliók láthatták, miután a felvételt szerte a világon átvette a sajtó.

Az alig egy perces felvételen látni lehet, ahogy a hatalmas állat egy úton megy keresztül, ahol több autós is megállt, hogy átengedje az amerikai bölényt. Egy férfi azonban nem bánt a termetéhez méltó tisztelettel az állattal. Ahelyett, hogy félrevonult volna előle, a mellét döngetve kezdte el cukkolni a bölényt, ami többször is nekirontott, majd végül arrébb állt.

A Yellowstone park vezetője, Dan Wenk az EastIdahoNews.com híroldalnak elmondta: a videón látható férfi viselkedése „meggondolatlan, veszélyes és illegális” volt. Wenk emlékeztetett arra, hogy a látogatónak a park szabályai szerint megfelelő távolságot kell tartaniuk a vadállatoktól, és akik ezt nem tartják be, azok az életükkel játszanak.

A park szabályai szerint a bölényektől legalább 25 yard, azaz nagyjából 23 méter távolságot kell tartaniuk a kirándulóknak, míg a medvéktől és farkasoktól 100 yardot (91 méter). A férfi ellen a helyi hatóságok nyomozást indítottak, és büntetőjogi vádemelésre számíthat – írta a Fox8. Azt nem közölték, hogy pontosan milyen vádak ellen indíthatnak ellene eljárást.

Kiemelt Fotó: Facebook/ Lindsey Jones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik