Szórakozás

A Mamma Mia szőke jó kislánya, akinek fanszőrzet a beceneve

Amanda Seyfried 18 évesen bukkant fel a Bajos csajokban, de a Mamma Mia! musical első részével lett igazán híres 22 évesen. Az ártatlan, angyali arcú szőke lányt a legtöbben eltették a naiva szerepek fiókjába, pedig sokkal izgalmasabb ember ennél, mind szakmailag, mind a magánéletben.

Anyja pszichológus, apja gyógyszerész, családi indíttatás tehát nem volt a színészi karrierre, viszont már 11 évesen modellkedett és szappanoperákban szerepelt. A Bajos csajok volt az első komolyabb filmje, de a Mamma mia! hozta meg számára az igazi sikert, ezután már évente több komoly filmbe is hívták, elsősorban főszerepekre. Eleinte romantikus lányregényekből készült filmek rózsaszín felhőt álmodó lánykáit játszotta, aztán a rendezők rájöttek, hogy az angyali pofit nagyon jól el lehet adni akciófilmben, thrillerben is. Az igazán átütő szerepek még nem találták meg, de 32 évesen nincs elkésve, ráadásul az utóbbi másfél évet főként babázással töltötte.

„Elsősorban anya vagyok“

Tavaly márciusban született első gyermeke férjétől, Thomas Sadoskitól, és úgy döntött, filmezés helyett inkább lányát választja, akkori szerepét vissza is akarta mondani. Végül a rendezővel kiegyeztek abban, hogy kihagyják a szexjelenetet és tangát sem kell viselnie, így a forgatás jó hatással volt rá, megerősítette szülői szerepében is. Annyira, hogy most már el tud képzelni három, négy vagy akár öt gyereket is. Lánya nevét egyébként azóta sem árulta el valamiért, ezt családon belül akarja tartani.

A gyerek érkezése az eljegyzés után nem sokkal derült ki, teljesen váratlanul. Végül Seyfried úgy döntött, titokban hozzámegy férjéhez 9 hónapos terhesen, mert nem szeretné, ha a kórházban bármi baj lenne, és nem is lenne hivatalosan férje. A titkos, összesen kétfős esküvőt azért választották, mert a színésznő átlag hetente kétszer férjhez megy a kamera előtt, egy tipikus nagy esküvőben semmi különleges nem lett volna számukra. Gyémántgyűrűt sem akart, mert ami ékszerre vágyik, megvette már magának, miért akarjon akkor a jegygyűrűjével feltűnősködni. Az embereket egyenesen sokkolta, hogy nem gyémántgyűrűje van.

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Jan 26., 2018, időpont: 8:25 (PST időzóna szerint)

A beceneve „fanszőrzet”

Chelsea Lately show-jában beszélt először arról, hogy mit jelent a „minge” felirat a lábán, és miért Mingey az Instagram-neve. Ez a Mamma mia! első részének forgatásából jön, amikor a Colin Firth által használt szót Rachel McDowellnek kellett elmagyaráznia, hogy mit jelent, mert Seyfried még sosem hallotta. Annyira nevetett, hogy a lábára tetováltatta, így bármikor ránéz, röhögnie kell rajta. Egyébként a fanszőrzetet és a női nemi szerveket is jelenti az angol szlengben. A legmeglepőbb a sztoriban nem is az, hogy az ártatlan tekintetű Amanda Seyfried magára tetováltatta, hogy vagina, hanem hogy Colin Firthtől tanulta. Lehet, hogy ő sem az a jól nevelt angol úr, akinek hittük.

Az élet OCD-vel

Sokan viccelődnek azzal, hogy OCD-jük van, de akik komolyan obszesszív-kompulzív zavartól szenvednek, azok már nem annyira nevetnek rajta. Nem csak arról van szó, hogy adott rend szerint kell mindennek sorakoznia a polcon, ez egy kényszerbetegség. A beteg különféle dolgoktól fél indokolatlanul, szorongást kelt benne szinte minden, amit nem tud kontrollálni, kivédeni. Amanda Seyfried élete végéig gyógyszert kell, hogy szedjen erre, kiegészítve antidepresszánssal, melynek súlyos mellékhatásai is vannak. Ráadásul sokan megbélyegezték emiatt kamaszkorában. Így beszélt a betegségéről:

A mentális betegséget az emberek más kategóriába teszik, pedig szerintem nem kellene. Ugyanolyan komolyan kellene venni, mint bármi mást.

Elmesélte azt is, hogy azt képzelte, agydaganata van, és ezzel a tudattal élte az életét. A terápia sokat segített a kényszeres gondolatok legyőzésében, már sokszor felismeri, ha valaminek semmi valóságalapja nincs. A hírnevet sem könnyű kezelni OCD-vel, Seyfried egyszer megosztotta legmélyebb félelmeit ezzel kapcsolatban:

Vicces, amikor a bizonytalanság egyszer csak fejbe vág. Néha úgy érzem, ismerem a világot, aztán egyszer csak… annyira gyengének érzem magam, mit keresek én itt, senkit sem érdeklek, miért csinálnak rólam képeket idegen emberek? Hülye és irracionális gondolatok, de belőlem jön, a bizonytalanságomból.

Mivel a mentális betegségeket sokan még mindig úgy kezelik, mintha valami fogyatékosság volna, fontos, hogy hírességek beszéljenek róla, és segítsenek megérteni és elfogadni az ilyen típusú zavarokat a kívülállóknak. Minél többet beszélünk róla, annál többen mernek szakszerű segítséget igénybe venni ahelyett, hogy szégyellnék és titkolnák a bajukat.

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Jan 13., 2018, időpont: 5:46 (PST időzóna szerint)

Csillogás és hírnév helyett saját farmról álmodik

Amikor nagyon maga alá gyűri a betegsége, saját kis kertje ad neki megnyugvást, ahol fodros kelt és áfonyát nevel, és arról álmodozik, miket fejleszt a házán: szeretné, ha alkalmas lenne egy kecske és egy malacka nevelésére, akik együtt nőnek majd fel, és barátok lesznek. Van egy ausztrál juhászkutyája is, Finn, két mentett macskája és egy csomó csirkéje. Mindannyian családtagok, az Instagramja tele van velük.

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Dec 31., 2017, időpont: 2:03 (PST időzóna szerint)

Kutyás képeit nem lehet nem imádni

Míg a Twitterrén főként politikával foglalkozik, Instagramon nem kevés betekintést enged magánéletébe, ami gyakorlatilag ugyanolyan, mint bárkié, közel sem az ünnepelt sztárok életét éli – család, állatok, kert, férj, kirándulás, sok-sok humor, amit itt találunk.

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Jún 21., 2018, időpont: 9:09 (PDT időzóna szerint)

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Márc 20., 2018, időpont: 8:23 (PDT időzóna szerint)

 

„Nem ruhákat kell lecserélni, hanem a hozzáállást”

Amikor a MeToo-mozgalom hosszú távú hatásairól kérdezik, azt mondja, nem a ruháknak, az öltözködésünknek kell megváltoznia, hanem az emberek hozzáállásának a nőkhöz. Például tiszteletre nagy szükség lenne. A divattal semmi gond nincs, ő is jól érzi magát attól, ha felvehet egy szexi ruhát, akkor is, ha egyébként farmerben és pólóban jár a hétköznapokban.

Amanda Seyfried (@mingey) által megosztott bejegyzés, Júl 17., 2018, időpont: 2:41 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Getty Images / Karwai Tang/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik