Szórakozás

Ilyen, amikor valaki beleszületik a celebségbe és már gyerekként bele is rokkan egy kicsit

Hírességnek lenni nem feltétlenül könnyű, de a legtöbb esetben az emberek maguk választják a celebséget, illetve az azzal járó életet. Kivéve persze azok, akik eleve ebbe a világba születtek bele, vagyis híres szüleik miatt kell celebként élniük. Nemrég Willow Smith beszélt arról, hogy egész gyerekkora egy kínszenvedés volt, de ezzel nincs egyedül.

Will Smith lánya szülei nevelési módszerei miatt borotválta kopaszra magát 11 évesen
Willow és Jaden Smith anyjuk beszélgetős műsorában beszéltek őszintén arról, hogyan élték meg gyerekkorukat Hollywoodban.

Paris Jackson, Michael Jackson középső gyereke még mindig csak egy húszéves lány, azonban a napokban nem lehetett úgy megnyitni a híroldalakat, hogy ne jött volna szembe ott egy arról szóló hír, hogy mégis mi a helyzet a nemi identitásával. Bár Jackson bő hat évvel ezelőtt, 14 évesen nyilatkozott először arról, hogy biszexuálisnak vallja magát, ez mégis újra téma lett, miután az Instagram új funkciójának köszönhetően egy követője megkérdezte tőle, hogy valóban mindkét nemhez vonzódik-e. Jackson erre a következő választ adta:

Mivel így hívjátok, ezért azt hiszem, igen, de kinek kellenek a címkék?

Paris-Michael K. Jackalope (@parisjackson) által megosztott bejegyzés, Júl 15., 2018, időpont: 8:42 (PDT időzóna szerint)


Paris Jacksonnak jelenleg 3,2 millió követője van Instagramon, de valószínűleg tizedennyi se lenne, ha nem a 2009-ben elhunyt énekes lett volna az apja. Ő és testvérei nem maguk választották a celebséget, beleszülettek ebbe, és bár nem látunk bele az életükbe, erősen megviselte őket a hírnév, pláne azok után, hogy gyerekként elveszítették apjukat. Paris Jackson többször is kísérelt meg öngyilkosságot azok után, hogy 14 éves korában szexuálisan bántalmazta őt egy idősebb férfi, illetve hogy a neten szekálták és zaklatták őt. Harmadik öngyilkossági kísérlete után egy bentlakásos, terápiás iskolában töltötte tinédzserkorát, ahol végül sikerült legyőznie depresszióját. Azóta leszerződött egy modellügynökséghez, illetve színészi karrierjét is megkezdte többek közt a Star című sorozatban és a Gringo című filmben.

Hasonlóan nehéz sorsú celebgyerek Kelly Osbourne is, akinek még azzal is nehezítették a dolgát, hogy tinédzserkorát kamerák közt kellett élnie, családjáról ugyanis évekig forgatott reality-t az MTV. Egy későbbi interjúban elmondta, hogy eredetileg csak pár hétig forgatott volna házukban a stáb, ebből aztán hónapok, majd évek lettek. Kelly Osbourne egy másik interjúban arról is beszélt, milyen nehezen élte meg, hogy mindenki látta problémás tinédzserkorát, amiért akkor meg is kapta a magáét. Azt hitte, a reality amúgy is csak szüleire koncentrál majd, és az senkit nem fog érdekelni, hogy vele mi van, de ennél nem is tudott volna nagyobbat tévedni. Utólag már azt tanácsolná akkori önmagának, hogy ne olvasson el semmi róla szóló hírt, és őszintén örül, hogy akkoriban Facebook és Instagram sem volt, mert abba belerokkant volna. Mivel a családja életéről szóló valóságshow megviselte, nemrég írt egy könyvet erről a korszakról, ami elmondása szerint egyfajta terápia is volt számára, mert

azóta már képes sírás nélkül is beszélni azokról az évekről.

Kelly Osbourne (@kellyosbourne) által megosztott bejegyzés, Máj 13., 2018, időpont: 10:49 (PDT időzóna szerint)


Talán Jacksonnál és Osbourne-nál is keményebb gyerekkora volt Frances Bean Cobainnek, aki már születése előtt szívott egy sort szülei, Kurt Cobain és Courtney Love miatt. Pletykák szerint Love terhessége alatt többször is heroinozott, ezt a Vanity Fair akkoriban meg is írta, ezért az ügyben a gyermekvédelmisek is vizsgálódtak, aminek következtében nem sokkal születése után a mindössze kéthetes Frances Bean Cobaint elvették szüleitől, akikhez viszonylag hosszú jogi herce-hurca után került csak vissza – állítólag ez inspirálta Kurt Cobaint Rape Me című számának megírására. Frances Bean Cobain 1994. április 1-jén, kicsit több mint másfél évesen látta utoljára apját egy kaliforniai rehabon. Kurt Cobaint egy héttel később, április 8-án holtan találták otthonában.

Ezek után Frances Bean Cobaint hol az anyja, hol nagynénjei, hol pedig apai nagyanyja nevelte. Courtney Love csak 2005-ben kapta vissza hivatalosan is a gyámságot lánya felett, két évvel azután, hogy túladagolta a nyugtatót, illetve hogy drogok miatt letartóztatták.

Frances Bean Cobain (@space_witch666) által megosztott bejegyzés, Ápr 27., 2018, időpont: 8:42 (PDT időzóna szerint)

Első modellmunkáját nemrég kapta meg – Marc Jacobs 2017-es tavaszi/nyári kollekciójának arca lett. Korábban dolgozott gyakornokként a Rolling Stone magazinnál, és majdnem színésznő is lett belőle, legalábbis úgy tudni, hogy Tim Burton eredetileg őt akarta volna az Alice Csodaországban című filmje főszerepére. Bár saját száma és albuma eddig nem jelent meg, de Instagramjára több videót is posztolt már, amin énekel és gitározik. Egyébként visszafogott életet él és közel sem viselkedik celebként, de egy ilyen gyerekkor után ez azért talán érthető.

Frances Bean Cobain (@space_witch666) által megosztott bejegyzés, Jún 12., 2018, időpont: 6:35 (PDT időzóna szerint)

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Kevin Mazur/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik