Szórakozás

Will Smith lánya szülei nevelési módszerei miatt borotválta kopaszra magát 11 évesen

Jada Pinkett Smith nemrég Facebookon indított egy saját talkshow-t, ami abból áll, hogy a saját házában leül egy piros asztalhoz anyjával és lányával, Willow Smith-szel, hogy olyan témákról beszéljenek, mint például a gyereknevelés. A legutóbbi adásba Will Smith és Jada Pinkett Smith közös fiát, Jaden Smith-t is meghívták, hogy vele együtt beszélgessenek gyerekkorukról, hogy ők miként élték meg azt, hogy szüleik híresek. A válasz nagyon röviden: szarul.

Valószínűleg minden szülő rémálma, hogy a gyereke egyszer a fejéhez vágja, hogy miként cseszte el a nevelését, de a rémálmot lehet fokozni azzal, ha mindez kamerák előtt történik. Ezt élte most át Jada Pinkett Smith, aki meglepően keveset sírt, pláne ahhoz képest, hogy lánya közölte vele, gyakorlatilag miatta (is) borotválta fejét kopaszra 11 évesen. A most 17 éves Willow Smith elmondta, hogy teljesen kikészült attól, ahogy ő és apja viselkedtek vele azután, hogy 2010-ben megjelent a Whip My Hair című száma.

Van egy borzalmas élményem, a Whip My Hair. A körülöttem lévő embereknek pont az ellenkezőjeként kellett volna viselkednie. Neked és apunak is inkább a zenei hozzáértésemért kellett volna megbecsülnötök, nem pedig a népszerűségemért. Ezért borotváltam le a hajam is. Van egy Nirvana-dalszöveg, amiben az áll, »leborotváltam a fejem és többé nem voltam szomorú«.

A Red Table Talk-ként elkeresztelt beszélgetőműsor egy korábbi adásából ennél keményebb dolgok is kiderültek. A most 17 éves Willow Smith nyíltan beszélt arról anyja és a kamerák előtt, hogy a hirtelen hírnév annyira kikészítette, hogy nem csak haját borotválta le, de csuklóját is vagdosta.

El kell mondanom, hogy őszintén úgy érzem, mintha egy ponton elveszítettem volna a józan eszemet. Az egész Whip My Hair-dolog után abbahagytam az éneklést és egyfajta zavaros helyre kerültem, amikor feltettem magamnak a kérdést, hogy ki vagyok én és mi a célom az életben. Rengeteg sötét és szomorú zenét hallgattam és őrült dolgokat műveltem, még vagdostam is magam

– mondta Willow Smith, aki akkor még mindig csak egy 11 éves kislány volt.

A beszélgetésből azt is megtudhattuk, hogy nem csak Willow, de bátyja, a most 19 éves Jaden Smith is megszenvedte a hírnévvel járó dolgokat, elmondása szerint valami hasonlót élt át, mint húga, a szintén 2010-es Karate Kid című film kapcsán, aminek ő volt a főszereplője.

Growing Up Smith!

At the Red Table this week, Jaden Smith and Willow Smith reveal what it's like growing up in one of the most famous families in America. Adrienne Banfield Norris (Gammy) wonders if the kids may have been granted too much independence by their parents Jada Pinkett Smith and Will Smith.

Közzétette: Red Table Talk – 2018. június 4.

Will Smith és felesége gyakorlatilag bedobták Hollywood mélyvízébe az akkor 10 és 12 éves gyerekeiket, akik a jelek szerint közel sem tudták ezt könnyen és hamar feldolgozni.

Annyira nem, hogy Jaden Smith három évvel később, 15 évesen függetlenítette magát és elköltözött otthonról. Utóbbi nyilván megviselte szüleit, Jada Pinkett Smith be is könnyezett a műsorban, de azt is hozzátette, hogy férjének, Will Smith-nek már évekkel korábban mondta, hogy szerencsésnek mondhatják majd magukat, ha fiuk 16 éves koráig otthon marad. A beszélgetés alatt Jada Pinkett Smith anyjának szemöldöke párszor felszaladt és többször is elmondta, hogy egyáltalán nem értett egyet lánya és Will Smith nevelési elveivel, ami alapvetően abból állt, hogy a gyerekeiket már nyolcéves korukban felnőttként kezelték.

Jaden Smith szerint szüleik munkamániás katonákat faragtak belőlük és szerinte ez teljesen érthető, hisz ő és húga így nem maradnak majd pénz nélkül, ha esetleg szüleik már nem lesznek. Will Smith-t viszont még így is ki tudta akasztani fia, aki pár éve elkezdett rendszeresen szoknyát hordani, aminek hatására a Louis Vuitton felkérte őt reklámkampányába, hogy női modellek közt pózoljon ő is szoknyában.

Louis Vuitton Official (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés, Jan 7., 2016, időpont: 9:26 (PST időzóna szerint)

Jada Pinkett Smith magyarázkodni próbált gyerekeinek, hogy azért nevelték őket így, mert ő és férje teljesen más világban nőttek fel, amiben mindenért meg kellett küzdeniük. A színésznő állítása szerint olyan környéken nőtt fel, ahol az erőszak mindennapos volt, ennek pedig ő is része volt, hisz jó darabig dílerkedett – többek közt így találkozott Tupac Shakurral is, akivel halála előtt nagyon jóban voltak.

Azt hiszem, a szülőknek sokkal többször kell megbocsátani maguknak. Amikor szülővé válasz, hatalmas elképzeléseid vannak a gyereknevelésről, szem előtt tartva a minket ért gyerekkori traumákat. Azt reméled, hogy te majd jól csinálod a gyerekeddel, de nem. A gyerekeidnek is ugyanúgy meglesznek a gondjaik.

Ezek után viszont tényleg senki ne csodálkozzon a Smith-kölykök megnyilvánulásain, vagy azon, ha Jaden Smith azt gondolja, hogy megmenti a világot, ha dobozos vizet árul.

Kiemelt kép: Presley Ann/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik