Szórakozás
Budapest, 2016. március 18.
Törõcsik Mari Galileo Galilei szerepében Bertolt Brecht Galilei élete címû drámájának fotóspróbáján a Nemzeti Színházban 2016. március 18-án. A színdarabot március 20-án mutatják be Zsótér Sándor rendezésében.
MTI Fotó: Kallos Bea

Törőcsik Mari: Adok még egy utolsó interjút, de ezzel be is fejeztem…

Blonszki Renáta
Blonszki Renáta

újságíró. 2018. 07. 18. 08:21

Korábban a témában:

A 82 éves színművész mostanában csak változó egészségi állapotával szerepelt a hírekben, ezért úgy érzi, ideje visszavonulnia. Törőcsik Mari a Nők Lapjának adott interjút. Ha minden igaz, az utolsót.

Budapest, 2016. február 3.
Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban az egykori Rómeó és Júlia szerepeket idézték meg.
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Törőcsik Marinak csak a hangja térhet vissza a színpadra
És még abban sem biztos, hogy tudja vállalni a felvételt.

Locsogtam egész életemben, ha kellett, ha nem, most már itt az ideje, hogy végre befogjam a számat. Lesz még egy nyilatkozatom, amit már korábban megígértem, egy jótékonysági ügy kapcsán, amit szívesen vállaltam, támogatok, és gondoltam, magának, aki ezer éve a barátom, adok még egy utolsó interjút, de ezzel, legalábbis jó időre, be is fejeztem… Ez lesz az utolsó… Fáradt vagyok, öreg, nincs mit mondjak

– mondta Törőcsik, aki abban sem biztos, hogy a színpadra még visszatér.

Nem biztos, hogy szükség van még rám. Meg tudja, attól is függ, hogy milyen állapotban leszek, hogy méltóképpen tudom-e képviselni azt a színvonalat, amit elvárnak tőlem, amit elvárok, amit az elmúlt évtizedek során folytonosan megköveteltem magamtól, és amiből nem vagyok hajlandó engedni.

Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.