Szórakozás

Jolcsi nénitől egyszerűen jobb hely lesz az internet

Gál Istvánné egy nyugdíjas, akinek elragadó videói az internet napos oldalát erősítik. Jolcsi néni megmutatja, mit lehet elérni nyitottsággal, bátorsággal és újító szándékkal, bármilyen korosztályhoz is tartozik az ember.

Gál Istvánné, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Jolcsi néni egy budapesti nyugdíjas, aki saját maga fedezte fel az internetet, sőt, saját tartalmakat is készít, ami a kortársai között ritkaságszámba megy. Kortól függetlenül bárki előre léphet, ha megvan benne a kellő bátorság és nyitottság.

A kamuhírek, a clickbait-oldalak és a terjedő internetes visszaélések időszakában Jolcsi néni példája azt is erősíti, hogy az interneten igenis van igény az őszinte és természetes kommunikációra, tartalmakra.

Jolcsi néni 2010-ben kezdett el videókat készíteni. A 444-nek adott interjújából kiderül, hogy korábban soha nem használt számítógépet, sem otthon, sem a munkájában.

Videós múlt nélkül

Gyártmányszerkesztőként dolgozott a Ganznál, ahol nem volt erre szüksége. Videokamerájuk persze régóta volt a férjével, mindent fel is vettek vele a ház felújításától a családi eseményekig, aztán ezeket kazettáról visszanézték, de ennek még nem volt köze a klasszikus tartalomkészítéshez.

Aztán kapott egy számítógépet, és elkezdte próbálgatni, miket lehet vele csinálni.

A gépen volt egy vágóprogram is, melynek először angolul próbálta megtanulni a használatát. Sőt, megpróbált angolul is megtanulni, ami mindennél jobban bizonyítja, hogy kellő motivációval az ember bármit meg tud tanulni. Az angollal nehezen haladt, hiába szótározott, mert a hallása már nem volt az igazi. De rájött, hogy elérhető magyar leírás is a programhoz, amelyet így elkezdett egyre többször használni. Amikor az asztali számítógép után kapott egy laptopot, már saját maga telepítette fel rá a Windows XP-t.

A Youtube-csatornáját 2010-ben hozta létre. Egy ismerősének készített születésnapi üdvözletet, de nem tudta lejátszani, mert az ő számítógépén nem volt lejátszó, de internet igen. Gál Istvánné úgy döntött, hogy felrakja inkább a Youtube-ra, ott biztosan meg tudja nézni, hiszen a Youtube bárki számára elérhető.

Sokáig csak a születésnapi üdvözleteket és a Ganz-találkozókat töltögette fel, de a hírnevet az hozta meg neki, amikor a Subba, az internet egyik legvitathatóbb magyar oldala kirakta az autóvásárlásról szóló videóját. Az interjúban beszélt arról is, hogy elsőre meghökkentették a kommentek a Subba posztja alatt, de Jolcsi néni kedvessége és pozitív hozzáállása a legvadabb kommentelőket is lehűtötte.

Gál Istvánné Jolcsi néni öt legfontosabb videója
Jolcsi néni, vagyis Gál Istvánné a magyar internet egyik legüdébb alakja, aki egy nyugdíjas örömeit dolgozza fel elbűvölő természetességgel,

Később még köszönővideót is készített nekik, mert végülis ezzel lett először ismert youtuber. Azóta már sokan ismerik, volt a TV2-ben és a Music FM-en is, a videóit pedig rengetegen nézik, YouTube csatornáját már több mint 2600-an követik. Valószínűleg pont azért, mert a világhálón is hiány mutatkozik a kedves és őszinte megnyilatkozásokból. Jolcsi nénitől egyszerűen jobb hely lesz a világ – és az internet.

Szponzorált tartalom

Nem számít a kor, bárki beléphet a digitális lehetőségeket használók táborába, bárki lehet Most Generációs. A Telekom mindenkihez eljuttatja a digitális világ vívmányait a saját technológiai igényeinek megfelelően, hogy senki ne maradjon ki a Mostból. Hozz ki a többet a Most lehetőségeiből és ragadj kontrollert Jolcsi nénivel!

A cikk a Telekom támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik